Agenda - Past events

next > ← back to overview < previous
Sunday 18 August 2013
SALON/KANT
Amsterdam
SALON/KANT

Tot en met 18 augustus vindt de veertiende editie van SALON/ plaats : Tijdens deze zomereditie van SALON/ wordt ‘kant’ opnieuw gedefinieerd en ontdekt. In de breedste zin van het woord welteverstaan; kanttekening, zijkant, zelfkant, riskant. Het gaat om kant als connectie tussen mode, design, kunst en cultuur. SALON/KANT  toont de cultuur, de historie en het ambacht van kant, maar ook de hedendaagse interpretaties. We etaleren culturele achtergronden en rijke levensverhalen, hetgeen vormgevers inspireert en publiek stimuleert.  Kortom: een inhoudelijke, moderne en eigenzinnige veertiende editie van SALON/.

In het kader van het vierhonderdjarige bestaan van de Amsterdamse grachtengordel is  het idee ontstaan om het onderwerp ‘kant’ als leidraad te nemen. De keuze voor kant is mede voortgekomen uit de nauwe samenwerking met het Amsterdam Museum en hun  tentoonstelling ‘Gouden Eeuw’.

SALON/KANT besteedt uiteraard ook aandacht aan moderne opvattingen van kant. U kunt op een twintigtal unieke locaties in Amsterdam kant in mode, kunst en design beleven. Vanaf 28 juni zal de Oude Kerk de meest ruimtelijke kant-gebaren tentoonstellen.

Zoals gebruikelijk vormt SALON/ samen met de ontwerpers en kunstenaars een uniek platform voor mode, design en kunst waar zowel jong aanstormend talent als gevestigde ontwerpers, vormgevers en kunstenaars unieke installatie creëren op bijzondere locaties verspreid door de stad Amsterdam. Het werk dat op deze locaties tentoongesteld staat vormt een route die de mogelijkheid geeft om tot een andere ervaring te komen met betrekking tot het proces van de creatieve disciplines. SALON/ biedt letterlijk en figuurlijk een reflectie en dialoog tussen het getoonde werk, locatie,  publiek en de objecten onderling.

Wederom een prikkelende tocht door de stad Amsterdam. SALON/KANT heeft oog voor detail. We nemen u mee in de ontwikkeling van ideeën, materialen, technieken en de hoedanigheid van het culturele gedachtengoed en creatieve ambacht.

Voor deze editie zal SALON/ een samenwerking aangaan met Landelijke Organisatie Kant Kunst (LOKK) waarmee de verbinding wordt gelegd tussen traditie, innovatie, handwerk, vormgeving, erfgoed en cultuur.

SALON/ wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Bevestigde locaties:

Amsterdam Museum, Willet Holthuysen Museum, Museum Van Loon, Ons Lieve Heer Op Solder, Bijbels Museum, De Oude Kerk, Hotel Droog, Museum het Grachtenhuis, Galerie Diana Stigter, Exchange Hotel/ Options, Lloyd Hotel, JC Herman, Josephine Colsen, Magazijn, MediaMatic.

SALON/ wordt gerealiseerd in samenwerking met alle ontwerpers, kunstenaars enlocaties.

Deelnemende kunstenaars in de Oude Kerk

Ernst van der Hoeven, Irene Fortuyn, Robin Kolleman, Mieke Kuijpers, Henny van Nistelrooy, Gerrit Rietveld academie eindexamen Mode afdeling, Alet Pilon, Edward Clydesdale Thomson, Hansje van Halem, Demakersvan, Danny Cremers, NOMAN, Clifford Portier, Esther Dorhout Mees, Merel Boers, Louise te PoeleVoor meer informatie: www.salon1.org
Foto header: http://www.salon1.org/Facebook shareComments
Er zijn geen comments