13
Mar

Nablijven: Workshops van de professionals

Nablijven: Workshops van de professionals

Misschien heb je er al eens over gehoord: de workshopseries Nablijven. Nablijven presenteert drie keer per jaar een nieuwe serie, toffe workshops gegeven door bekende professionals. Samen werk je tijdens de serie workshops naar een evenement toe, waarin je jouw talenten kan presenteren aan het publiek. Alle jongeren in en uit de omgeving Almere kunnen hier aan meedoen.

Vanaf 13 maart gaat er een nieuwe serie workshops van start. En ook dit keer is de serie spectaculair. Wat dacht je bijvoorbeeld van de workshop 'Nails vs Art'? Tijdens deze workshop neemt docente Lise Moerenhout de laatste trends op nagelgebied met je door. Van ombre nails tot marbling nails, en van glitter tot mat. Maar dat niet alleen: als visagiste en fotografie-assistente weet Lise alles over conceptueel denken, en heeft zij een goed oog voor detail. Naast het lakken van de trendgevoelige nagels leert deze creatieve alleskunner je daarom alle in- en outs over concept en presentatie. Dit laatste breng je in de praktijk met jouw eigen Nails vs Art fotoshoot.Maar ook de enige echte Jenny Lane is gestrikt als docente voor de workshopsserie van Nablijven. Wil jij begeleiding bij het schrijven van nummers of leren om het publiek 'on stage' te bespelen? Schrijf je dan in voor de workshop 'Singer Songwriting'. Jenny Lane schreef tal van nummers variërend van dance-muziek voor Fedde Le Grand, tot liedjes voor het Junior Songfestival en Kinderen voor Kinderen;  stond in het voorprogramma van Boris, Wicked Jazz Sounds en de énige échte Joss Stone; werkte samen met Anouk, Blof, Trijntje Oosterhuis en Perquisite en haar eigen album 'Monsters' kwam op nummer 2 binnen in de iTunes Charts. Een doorgewinterde professional.

Ben jij wel creatief met woorden, maar staat dat zingen je niet aan? Misschien is de workshop poëzie dan wel wat voor jou. Tijdens de workshop poëzie leer jij op creatieve wijze gebruik te maken van jou woordenschat en stem. Jij leert klanken kleuren met woorden, zinnen met gezegdes en gemeenschap bedrijven met het alfabet. Klinkt spannend? Docente Valery Levant, ook verantwoordelijk voor de mooie omschrijving van de workshop, heeft zelf al op een groot aantal podia, festivals en theaters gestaan, en schrijft gedichten in opdracht van verschillende bedrijven en kranten. Zij leert jou verschillende gedichtsvormen en voordrachtsstijlen; het verschil tussen Haiku of Sonet; en voordragen op geluid en muziek.En ook voor de 'handarbeiders' onder ons biedt het nieuwe programma mogelijkheden. Tijdens de workshop 'van leer naar meer' krijg jij namelijk de kans om jouw helemaal eigen, unieke, leren tas, portemonnee of I-phone hoedje te maken. Docent Jim van der Wardt begon zijn passie voor leer zelf ook tijdens een zoektocht naar iets 'eigens'. Hij droomde van een solozadel van handbewerkt tuigleer voor zijn 'opknap motor', en maakte dit uiteindelijk gewoon zelf. Bij dat ene zadel is het niet gebleven. Jim verkoopt allerlei leerproducten onder de naam 'TheCrazySmile'. Leermeester Jim kent allerlei verschillende technieken, en staat te springen om dit met jou te delen.

Nablijven vindt op doordeweekse avonden plaats in Making Almere op Belfort 13. Van 13 maart tot en met 26 april 2013 vindt Nablijven wekelijks plaats op woensdag en donderdagvond, van 19.00 tot 21.00 uur. Deelname aan Nablijven kan al voor 7 euro per les (verschilt per workshop). Inschrijven kan via de website of door contact op te nemen met Stichting Twisted (T. 036-7670180) tijdens kantooruren.??

Kijk voor meer informatie op www.nablijven.net.Facebook shareComments
Er zijn geen comments