10
Jul

Dido Yland & Rebecca Ward - 'Amsterdam Fashion Week'

Dido Yland & Rebecca Ward - 'Amsterdam Fashion Week'
Dido Yland

Dido Yland studeerde in 2009 af aan de ArtEZ in Arnhem. Haar afstudeercollectie werd goed ontvangen door de pers en kritici, en werd als 1 van de 4 genomineerd voor de Frans Molenaarprijs 2009. Ook werd haar werk verkozen als 1 van de 10 beste afstudeercollecties van dat jaar. Tijdens en na haar studie deed ze werkervaring op bij verschillende projecten, bedrijven en ontwerp opdrachten. Dido nam deel aan verschillende exposities en modeshows. Ze ontwikkelde een kleurrijke panty collectie die wordt verkocht op verschillende plekken in Nederland en Belgie. De stijl van Dido Yland wordt omschreven als "modern en grafisch met een duidelijke focus op kleur en vorm". Ondanks dat haar stijl vrij grafisch is blijven haar ontwerpen altijd vrouwelijk en elegant. 

Afgelopen januari debuteerde ze op de Amsterdam Fashion Week met haar a / w collectie "BEARCAT". Tijdens de aankomende Amsterdam Fashion Week showt Dido haar nieuwe zomercollectie. Hierbij werkt ze samen met schoenenontwerpster Anna Korshun en het Londense hoedenlabel YashkaThor.

Rebecca Ward

Rebecca Ward voltooide haar bachelor studie in Nieuw-Zeeland, daarna verhuisde ze naar Europa om haar opleiding voort te zetten aan Central St Martins (Londen). Rebecca Ward behaalde haar Master in fashion design op het Fashion Institute Arnhem ArtEZ (Nederland). Het is Rebecca's sterke overtuiging dat fashion design niet alleen sterke emotionele reacties moet opwekken, maar ook reacties in intellectuele nieuwsgierigheid. Dit is een belangrijke overweging in alle aspecten van haar werk, dat grenzen vervagen tussen theater, beelden en fashion design.

Datum & tijd

14 juli om 14.00 uur - 15.00 uur

Locatie

Transformatorhuis
Klönneplein 2
1014 DD Amsterdam

Facebook shareComments
Er zijn geen comments