10
Aug

Expositie fotograaf Hans Withoos - 'The New Romantics' t/m 10 augustus

Expositie fotograaf Hans Withoos - 'The New Romantics' t/m 10 augustus
De Nederlandse mode- en reclamefotograaf Hans Withoos presenteert zijn nieuwste serie foto’s 'The New Romantics'. Mysterieuze foto’s met archetypes die in een kleurrijke droomwereld figureren. Elk met een eigen sfeer en zeggingskracht. De expositie is van 29 juni tot en met 10 augustus te zien in Eduard Planting Gallery in Amsterdam.
 
De nieuwe romantiek van Hans Withoos kent een sterke verwijzing naar klassieke kunstthema’s als 'de drie gratiën', 'piëta' en gemanipuleerde landschappen. Zijn surrealistische foto’s hebben een positieve uitstraling en brengen ons naar IJsland, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Rotterdam. In de beelden is de omgeving bijna belangrijker dan de personen.
 
Voor 'The New Romantics' heeft de fotograaf mensen geportretteerd wiens fysiek of karakter symbool staan voor de archetypes die hij wil laten zien. Jolanda Cats en Al Benmira tekenden voor de ongekende styling en visagie. Tot de speciaal ontworpen kleding behoort ook een jurk van mensenhaar. Bij de eindbewerking is geavanceerde beeldmanipulatie toegepast.
 
Hans Withoos (1962) heeft de afgelopen jaren onder meer gefotografeerd voor dansgezelschap Introdans en modeontwerpers Jeroen van Tuyl en Fernando Silva. Zijn vrije werk is te zien in galeries en op beurzen in Nederland, België, Duitsland, Amerika en Canada. En is internationaal opgenomen in collecties van kunstverzamelaars en musea.
 
Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. 
 
Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
T: 020 320 67 05
 
www.eduardplanting.com

Facebook shareComments
Er zijn geen comments