26
Jun

Bont voor Dieren geeft lezing over bont in samenwerking met Amsterdam Fashion Week

Bont voor Dieren geeft lezing over bont in samenwerking met Amsterdam Fashion Week

Stichting Bont voor Dieren geeft in samenwerking met Amsterdam Fashion Week en Arnhem Mode Incubator op 26 juni een lezing over het gebruik van bont en andere dierlijke materialen in de mode.

Tijdens de lezing zal de directeur van Bont voor Dieren, Nicole van Gemert, vertellen over de herkomst, verwerking en gevolgen van verschillende soorten bont in de mode en informeren over andere dierlijke materialen zoals dons en leer. Ook zal zij alternatieven laten zien voor duurzame mode en materialen die geen dierenleed bevatten. Tevens zal zij ingaan op de landelijke campagne tegen bontkragen, het Fur Free Retailer Program en de successen bij Nederlandse designers, merken en winkels.

Bont voor Dieren is een Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van alle bontdieren. Zij voert campagne tegen de productie en het gebruik van bont door middel van educatie, onderzoek, maatschappelijk debat en een sterke politieke lobby op nationaal en Europees niveau. Bont voor Dieren werkt samen met Amsterdam Fashion Week op het gebied van bewustwording, duurzaamheid en innovatie. Arnhem Mode Incubator, mede organisator van de lezing, ondersteunt startende ontwerpers in de modebranche met als doel hen te laten uitgroeien tot succesvolle modeondernemers.
 
De lezing van Bont voor Dieren zal op woensdag 26 juni plaatsvinden vanaf 19.30 uur bij Arnhem Mode Incubator en is onderdeel van het Amsterdam Fashion Week Business Programme.
 
Topic nr.15 Bont Voor Dieren
Inloop: 19.00
Start lezing: 19.30
Arnhem Mode Incubator
Sonsbeeksingel 147, Arnhem
Entree gratis

Geïnteresseerden voor de lezing kunnen zich aanmelden via rsvp@bontvoordieren.nl
Kijk voor meer informatie over het programma op: www.amsterdamfashionweek.com
 

 


Facebook shareComments
Er zijn geen comments