06
Sep

It's Fashion Weekend - 6 & 7 september

It's Fashion Weekend - 6 & 7 september

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2013 vindt een nieuw publieksevenement plaats in Eindhoven: It’s Fashion Weekend!
 
Eindhoven organiseert door het jaar heen Design weekends om design vaker dan alleen tijdens de Dutch Design Week zichtbaar en voelbaar te maken in de stad. In deze eerste editie komen retail, mode, design, technologie, (street)art, food en muziek samen in één energiek en bruisend weekend. Een moment waar naar toegeleefd wordt, een moment van euforie, van beleven en samen genieten!

Proeftuin voor mode
 
Wat It’s Fashion Weekend uniek maakt is dat er een proeftuin voor mode en design gecreëerd wordt. Ontwerpers worden uitgedaagd te experimenten en om samen te werken met andere disciplines. En dat in dezelfde ongedwongen sfeer als tijdens Dutch Design Week. In participerende winkels, restaurants evenals in de openbare ruimte in de binnenstad worden uiteenlopende mode-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Van ‘fashion hang-outs’, exposities, lezingen, installaties tot modeshows. Het laat het ruwe randje van mode zien, want uiteindelijk ontstaat mode vanuit de straatcultuur.
 
Daarnaast wordt het open karakter van de stad Eindhoven benadrukt tijdens It’s Fashion Weekend. Er wordt een toegankelijk platform gecreëerd om iedereen kennis te laten maken met de uitgesproken visie van jonge en gevestigde ontwerpers.
 
Multidisciplinair feestje 
 
De organisatie van It’s Fashion Weekend werkt op volle toeren aan een programmering. Mode ontwerpster Emily Hermans viert met MLY XPO een multidisciplinair feestje in de Oude Rechtbank, met onder meer film, muziek en een live fotoshoot. YOU ARE HERE concept store introduceert op het luciferplein het Paviljoen park. Losstaande architectonische speelse constructies worden ingevuld met o.a. mode, muziek, design, en horeca.
 
In de Denim Garden stap je in een andere wereld met o.a. een denim expo, een tattoo artist, barbier, whiskeybar, optreden van een folk bandje, etc. Aansluitend vindt op zaterdagavond het Denim Dinner plaats. Dit is een diner voor liefhebbers van jeans en authentieke producten, waar een internationale denim guru komt spreken.
 
Modeshows en hangouts 
 
Verder zijn er op minimaal vier locaties in het centrum modeshows te bekijken en vind je diverse fashion hangouts. Op de Markt wordt een hangout gecreëerd met container zwembad ‘Legs only’ van Luuk van den Broek (Collaboration O) omringd door veel planten en mode. Voor de Bijenkorf kun je genieten van een Urban Fashion Picknick. Als afsluiter van het weekend vindt op zaterdagavond een unieke fashion party plaats: het Broekenbal. Op een ongewone locatie, in shopping center Heuvel, worden de gasten ontvangen volgens een strikte dress code. Een mix van dj’s en muziekstijlen zorgen dat het feest zelf alles behalve ‘strikt’ wordt.
Volg het laatste nieuws op de facebook pagina en vanaf 5 juli ook op de website.
 
Facebook: www.facebook.com/ItsWeekendEindhoven
Website: www.its-weekend.nl (online vanaf 8 juli)
 
Over It’s Fashion Weekend

De afgelopen twee jaar werden er al kleinschalige evenementen rondom het thema mode georganiseerd. Dit jaar willen het ondernemersfonds voor de binnenstad (SOEC) en citymarketing organisatie Eindhoven365 flink uitpakken. Om design niet alleen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zichtbaar te maken, wordt gestart met ‘design weekends’ waarvan It’s Fashion Weekend de eerste is. In het vervolg kunnen thema’s als architectuur, food en technologie worden uitgelicht. Voor de organisatie en het ontwerp van It’s Fashion Weekend heeft Eindhoven365 Martine Mathijsen (NOFT) en Justine Kontou aangetrokken. Zij hebben gezamenlijk het concept ontwikkeld. Martine is verantwoordelijk voor de visuele identiteit (zowel grafisch ontwerp als ruimtelijke communicatie) en Justine is curator en verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering en het verbinden van retail, fashion & design. Zij werken samen met ontwerpers, retailers, horeca e.d. in de stad en bundelen verrassende initiatieven om een energiek en bruisend ‘weekend-gevoel’ neer te zetten.
 
It’s Fashion Weekend wordt mede mogelijk gemaakt door: SOEC, Eindhoven365, Van Abbemuseum en Pullman hotel.Facebook shareComments
Er zijn geen comments