07
Jul

MºBA 13 proudly presents: A SHADED VIEW ON FASHION FILM t/m 7 juli

MºBA 13 proudly presents: A SHADED VIEW ON FASHION FILM t/m 7 juli

De internationaal befaamde mode-criticus en video journalist Diane Pernet bezoekt Arnhem als onderdeel van MoBA 13: FETISHISM IN FASHION van 5 tot en met 7 juli, 2013.

A Shaded View on Fashion Film (ASVOFF) is het eerste jaarlijkse filmfestival ter wereld dat geheel en al gewijd is aan modefilms. In september 2008 lanceeerde Diane Pernet haar driedaags evenement in het Parijse Galerie Nationale du Jeu de Paume, om het jaar daarop te verhuizen naar het Centre Pompidou waar zij sinds die tijd haar publiek betovert.?ASVOFF is meer dan een wedstrijd voor korte films over mode, stijl en schoonheid, het is een reizend internationaal evenement dat speelfilms, documentaires, conferenties, voorstellingen en installaties uitlicht. Spelend met het verschil tussen de seksen en altijd baanbrekend heeft het evenement al veel illustere namen als Chris CunninghamRóisín MurphyNick KnightTilda SwintonDaphne GuinnessSteven KleinChloë SevignyDita Von TeeseBruce Weber en Ryan McGinley, Yves Saint LaurentGucciComme des GarconsRodartePradaGivenchyYohji YamamotoThom Browne en vele anderen bijeengebracht. Na de jaarlijkse première in Parijs in de herfst reist ASVOFF af naar verschillende prestigieuze evenementen en instellingen wereldwijd. Dankzij de organisatie van MoBA 13 zal ASVOFF zeer binnenkort naar Arnhem komen.

Geestelijk moeder Diane Pernet bezoekt de Nederlandse modestad met als uitdrukkelijk doel om ASVOFF ARNHEM te presenteren. Diane is een legendarische figuur en een van de meeste bekende gezichten in de mode. Vaak gespot op front rows van catwalks wereldwijd, gekleed in haar betoverende zwarte ensembles, karakteristieke sluiers en met de vereiste rode lippenstift.
Buiten haar opvallende persoonlijke stijl, wordt Diane beschouwd als een visionair en pionier in de modewereld. Zij was een van de eerste mode-journalisten die de kracht van het web omarmde door een column te doen voor de online edities van Elle en Vogue. En is inmiddels wereldberoemd door haar inmiddels blog www.ASVOF.com. In de tussentijd kwam ze met het idee voor haar festival ASVOFF – een platform en incubator – en heeft ze hiermee 'fashion film' uit de kinderschoenen grootgebracht tot het populaire genre dat het vandaag de dag is.
Ze hervormde zo de mode-industrie en bracht leven in statische fotografie. Deze getalenteerde Parijse criticus, video journalist, blogger, en voormalig ontwerper van haar eigen label in New York zet nu de mode en cinema in rep en roer.

Diane’s komende bezoek aan Arnhem is een buitengewone gebeurtenis voor de stad maar ook Nederland. Diane zelf zegt over haar aanstaande bezoek: “Ik verheug me op deze bijzondere biënnale van de hand van Li Edelkoort en ik kan niet wachten om de wereld van mode en fetisjisme verder te verkennen”.

SPECIAL GUEST: ORLAN?ORLAN's oeuvre omspant vijf decennia van voorstellingen, digitale fotografie en grensverleggend werk. Zij verkende haar lichaam als een instrument voor de kunst en gebruikte het als een meeteenheid dat ze wijzigde na een reeks van chirurgische operaties. Haar kunst heeft de wereld van het fetisjisme buitengewoon beïnvloed en geïnspireerd. Tijdens een bijzonder evenement op 6
juli zal ORLAN onthaald worden in Arnhem met een voorstelling van haar gefilmde optredens en een live interview met Diane Pernet.

"FETISH" FILM WEDSTRIJD
Het verheugt ASVOFF om een open oproep te doen voor inzendingen van korte modefilms geïnspireerd door het trefwoord “FETISH”. Internationaal geprezen fotograaf en juryvoorzitter Erwin Olaf zal worden vergezeld door collega-juryleden Lidewij Edelkoort en auteur Laura Albert om de winnaar uit te roepen van beste FETISH film. De nummer een wordt op vrijdag 5 juli door Erwin Olaf bekend gemaakt tijdens een speciale avondsessie van ASVOFF ARNHEM op MoBA CENTRAAL.

Deadline voor inzendingen: 23 juni 2013?
Sturen naar:fetishsubmissions@asvoff.com?
Download het aanvraagformulier: http://www.trendtablet.com/16309-film-competition


PROGRAMMA

De officiële locatie voor ASVOFF Arnhem op 5, 6 en 7 juli is het AUDITORIUM in MoBA CENTRAAL (Kortestraat, 16). Tickets zijn gratis voor bezitters van een MoBA PASS en kunnen online worden gereserveerd via moba.nu.?
Het ASVOFF ARNHEM programma bestaat uit drie sessies van 90 minuten lang korte films op 6 en 7 juli en de lancering en award show op vrijdag 5 juli.

vrijdag 5 juli 

18:00

ASVOFF Launch & Film Competition Selectie 

Jury: Laura Albert & Li Edelkoort

?Jury Voorzitter: Erwin Olaf


zaterdag 6 juli 
11:00 – 12:30

ASVOFF ochtend sessie (Programma 1) 

13:00 – 14:30

ASVOFF middag sessie (Programma 2) 

15:00-17:00 SPECIAL EVENT

ASVOFF Hommage aan ORLAN (waaronder een live interview met deze wereldvermaarde kunstenaar)

17:30-19:30?

ASVOFF avond sessie (Programma 3)

zondag 7 juli

11:00-12:30?

ASVOFF ochtend sessie(Programma 1) 

13:00-14:30

?ASVOFF middag sessie (Programma 2) 

15:00-16:00

?ASVOFF ORLAN (speciaal programma) 

16:30-18:30?

ASVOFF avond sessie (Programma 3)Facebook shareComments
Er zijn geen comments