07
Jul

‘One-weekend-only’ winkel in galerie DEiNiNG Den Haag met Pepavana & Heleen van Zantvoort

‘One-weekend-only’ winkel in galerie DEiNiNG Den Haag met Pepavana & Heleen van Zantvoort

Op 5, 6 en 7 juli is er een tijdelijke winkel in Den Haag. Twee ontwerpers verkopen hun bijzondere werk. Pepa van Asperen (label Pepavana) toont en verkoopt slobkousen en tassen. Heleen van Zantvoort toont en verkoopt kroonluchters gemaakt van 2-liter melkflessen. Zij zijn allebei ontwerpers en makers die met rest- en afvalmateriaal werken. Ze kennen elkaar dan ook van Studio Hergebruik. In DEiNiNG, de galerie voor toegepaste kunst van Den Haag, hebben zij een heel weekend hun eigen stek.
 
Pepavana is een recycle fashion designer met een groeiende (steeds vernieuwende) eeuwigdurende collectie. Ze ontwerpt mutsen, slobkousen, tassen en kledingstukken van hergebruikt en eco- of vriendelijk geproduceerd materiaal voor mannen en vrouwen die niet alleen een verschil willen maken in uiterlijke verschijning, maar ook in hun keuze voor duurzamere producten. Alles wordt (op maat) gemaakt in eigen atelier.
 
Heleen van Zantvoort ontdekt in afgeschreven materialen nieuwe producten. Zo werden 2liter melkcontainers en fietsvelgen betoverende kroonluchters. Haar werkwijze is als een zoektocht naar mogelijkheden. Als resultaat ontstaat er iets dat eerst aantrekt en verwondert en pas daarna laat zien wat de oorsprong van het ontwerp geweest is.
 
DEiNiNG is de galerie voor toegepaste kunst met werk van in Nederland wonende en werkende kunstenaars. In de regel zijn dit kleine zelfstandigen met een eigen studio aan huis. Hier maken zijn met groot vakmanschap de mooiste producten, die bij DEiNiNG, met recht, op een voetstuk worden geplaatst.
 
Samen laten zij dit weekend de kracht zien van het combineren van vakmanschap met eigenwijs ontwerp. 


 
Opening: vrijdag 5 juli 16.00 - 19.00 uur, Hooistraat 7, Den Haag 
 
Weekendwinkeltijden: zaterdag 10.00-17.00 uur, zondag 12.00-17.00 uur.
 
websites: www.deining.biz | pepavana.com | www.heleenvanzantvoort.com


Facebook shareComments
Er zijn geen comments