19
Sep

Amsterdam Drawing 2013

Amsterdam Drawing 2013
Amsterdam Drawing 2013, van donderdag 19 tot en met zondag 22 september, is de tweede editie van een jaarlijkse kunstbeurs voor origineel werk op papier. Locatie is het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord, waar speciaal voor dit doel een tijdelijk paviljoen wordt neergezet van 1.200mÇ. Organisatoren zijn galeristen Francis Boeske en Hans Gieles. Gezamenlijk zijn zij eigenaar van de eveneens op de NDSM-werf gevestigde galerie VOUS ETES ICI.


Jantien Jongsma | Amsterdam, 2012|mixed media on paper | 190 x 200 cm
courtesy: C&H Art Space, Amsterdam


Aansprekelijke en betaalbare werken
Papier is voor de meeste kunstenaars een bruikbaar en vooral ook graag gebruikt materiaal dat gemakkelijk een sfeer van intimiteit en directheid teweeg kan brengen. Origineel werk op papier kent dan ook wereldwijd een toegewijde groep liefhebbers en verzamelaars. Veel musea beschikken over speciale kabinetten waar wisselende collectiepresentaties plaatsvinden. De laatste jaren echter blijkt ook het grote publiek in toenemende mate waardering voor deze kunstvorm te hebben. Werk op papier is vaak bescheiden van formaat en lager geprijsd dan sculptuur, schilderijen of fotografie. Vandaar dat het ook in aanmerking komt voor kleinbehuisde of beginnende kunstkopers.

Amsterdam Drawing 2012, een voorbeeldige start
De voorloper van deze editie, Amsterdam Drawing 2012, was een doorslaand succes. Achttien vooraanstaande Amsterdamse galeries toonden een brede, internationale selectie van hedendaagse schilderingen, collages en tekeningen op papier. Ruim 3.000 belangstellenden bezochten de beurs en verbleven er gemiddeld anderhalf tot twee uur. De reacties waren uitzonderlijk positief. Vooral de intimiteit van de beurs en de verzorgde en afgewogen presentaties van de deelnemende galeries werden geprezen. Vier sterren, luidde dan ook de conclusie van zowel De Volkskrant als de NRC. Rutger Pontzen (De Volkskrant) noemde Amsterdam Drawing in zijn jaaroverzicht van 2012 zelfs een van de artistieke hoogtepunten van het jaar.


Matthew Monahan | untitled, 1998|ink on paper | 300 x 150 cm (photo credits: Gert Jan van Rooij)
courtesy: Galerie Fons Welters, Amsterdam


Deelnemers Amsterdam Drawing 2013
Vergeleken met vorig jaar is het aantal deelnemende galeries meer dan verdubbeld. Bovendien is een kwart afkomstig uit het buitenland; een uit Japan, twee uit België, drie uit Duitsland, een uit Zwitserland, een uit Frankrijk en twee uit de UK.

Een overzicht:
Annet Gelink Gallery, Annie Gentils Gallery, Art Affairs, Barbara Seiler Gallery, C&H Art Space, Cokkie Snoei, Galerie van den Berge, Galerie de Expeditie/ Zsa Zsa Eyck, Galerie Fons Welters, Galerie Gabriel Rolt, Galerie van Gelder, Galerie Jean Brolly, Galerie Martin Kudlek, Galerie Maurits van de Laar, Galerie Michael Sturm, Galerie Nouvelles Images, Galerie Onrust, Galerie Paul Andriesse, Gallery Side 2, Galerie Tatjana Pieters, Gerhard Hofland, Hidde van Seggelen Gallery, Kers Gallery, Livingstone Gallery, Martin van Zomeren, Meneer Malasch, Ornis A. Gallery, Patrick Heide Contemporary Art, Phoebus | Rotterdam, Reuten Galerie, Ron Lang Art, Ron Mandos, Slewe Gallery, Steendrukkerij Amsterdam, Stigter Van Doesburg, Thomas Rehbein Gallery, Torch Gallery, VOUS ETES ICI, Willem Baars Projects, Witteveen Visual Art Centre.

Over VOUS ETES ICI
VOUS ETES ICI is in 1990 opgericht door Francis Boeske en Hans Gieles. In de zomer van 2012 is de galerie van de
Lijnbaansgracht verhuisd naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Op deze nieuwe locatie organiseert VOUS ETES ICI
steeds drie tentoonstellingen tegelijkertijd. Zo zijn er wisselende solopresentaties van de uit Nederland, Engeland,
Amerika en Zwitserland afkomstige kunstenaars van het galerieprogramma. Voorts is er The Guesthouse, waar
gastcurators de mogelijkheid krijgen om eigen ideeën vorm te geven. En ten slotte is er een ruimte waarin Destijds Design
een thematische selectie uit het aanbod van vintage objecten exposeert. VOUS ETES ICI neemt deel aan verschillende
(internationale) kunstbeurzen en is organisator van Amsterdam Drawing. De galerie is te bezoeken op de Ms. van
Riemsdijkweg 41 A in Amsterdam-Noord.


www.amsterdamdrawing.nl
www.vousetesici.nl


Header afbeelding:
Koen Taselaar – Wunderbar Furchtbar 2011 - VOUS ETES ICI 
Navid Nuur  - I AM HERE I AM 2008 - Martin van Zomeren


Facebook shareComments
Er zijn geen comments