23
Sep

Floris van Bommel ontwerpt voor Brandweer Nederland

Floris van Bommel ontwerpt voor Brandweer Nederland

Schoenontwerper Floris van Bommel heeft speciaal voor Brandweer Nederland een knalrode sneaker ontworpen voorzien van brandweerlogo's. Een enthousiaste mail van drie brandlieden opende de deuren van schoenfabriek Van Bommel. De gehele opbrengst van de sneaker gaat naar de Nederlandse Brandwonden Stichting. Een stichting die, zonder enige overheidssteun of subsidies, werkt aan de zorg voor slachtoffers met brandwonden.

Floris: 'We hebben in het verleden samengewerkt met bekende acteurs, bands en een aantal grote sporters. Allemaal unieke talenten die als helden aanbeden worden. Het dubbele daaraan is dat de echte helden van deze wereld, helden uit de keiharde dagelijkse realiteit, soms wat overschaduwd worden. Ik vind het mooi dat we met dit project juist hún een saluut kunnen brengen, de helden uit de brandweerwereld". De sneaker is onderdeel van de spring/summer '14 collectie van Floris van Bommel. De blauw witte striping op de zijkant van de schoen is een rechtstreekse verwijzing naar de striping op de zijkant van de brandweerwagens. De kleur van de sneaker stond al vast voordat er maar één woord uitgesproken was, brandweerrood. "Schroef vier wielen en een ladder aan die sneakers en je ziet het verschil bijna niet meer tussen de schoenen en een echte brandweerwagen", aldus Floris.V.l.n.r.: Floris van Bommel presenteert de nieuwe sneaker, de nieuwe sneaker, de rode sneaker is voorzien van logo's, een striping en brandweerlogo's.

Brandweer Nederland
"De Brandweer-sneaker die van Bommel heeft ontwikkeld is een mooi en ludiek eerbetoon aan onze brandweermensen. Ook wij zijn binnen de brandweer continue aan het innoveren", zegt voorzitter Brandweer Nederland Stephan Wevers. "Naast de noodzakelijke ernst van het vak, moet er ook ruimte blijven om te fantaseren en te experimenteren. Laat deze sneaker ons daarbij helpen. Daarbij is de sneaker gekoppeld aan de Brandwonden Stichting en daar verbinden wij graag onze naam aan."

Brandweer Congres
Vrijdag 20 september van 10.00 tot 12.00 uur presenteert Floris van Bommel de Brandweer-sneaker tijdens het Brandweer Congres in Congrescentrum Papendal, Papendaallaan 3, Arnhem. Twee ambassadrices van de Brandwonden Stichting nemen de sneaker in ontvangst

De Brandweer-sneaker is vanaf half januari 2014 in schoenwinkels door heel Nederland verkrijgbaar voor dames en heren. Prijs € 139,-.

Over Floris van Bommel
in 1734 begon de familie van Bommel in Breda met het vervaardigen van handgemaakte schoenen. Op dit moment zijn de broers Reynier, Floris en Pepijn van bommel de 9e generatie binnen het familiebedrijf. Schoenfabriek van Bommel maakt tot op de dag van vandaag hoogwaardige kwaliteitsschoenen en wordt hun kennis van vader op zoon overgedragen en toegepast. www.Florisvanbommel.nl  www.brandweernederland.nl


Facebook shareComments
Er zijn geen comments