09
Oct

CODA Paper Art 2013

CODA Paper Art 2013
Papier is een fantastisch materiaal dat gedurende de afgelopen eeuwen vele kunstenaars heeft geïnspireerd. Ook hedendaagse kunstenaars gebruiken volop papier en karton om hun ideeën vorm te geven. De populariteit van deze materialen heeft zich bovendien de laatste jaren sterk uitgebreid onder vormgevers van meubels en sieraden.

Van 7 juli tot 27 oktober toont CODA Museum het recente werk van 39 kunstenaars en vormgevers hoogtepunten in de papierkunst.

De mogelijkheden van papier lijken onbeperkt: van traditionele beeldende kunst tot mode en van sieraden tot nieuwe toepassingen in de designindustrie. Dit is ook één van de belangrijkste kenmerken van de huidige generatie beeldend kunstenaars en vormgevers die zich niet beperken zich tot één discipline of materiaal.


Mia Wen Hsuan Liu

De tentoonstelling CODA Paper Art laat een dwarsdoorsnede zien van de
mogelijkheden van het werken met papier: objecten waarbij de unieke eigenschappen van papier als uitgangspunt worden gebruikt of waarbij papier juist als beelddrager wordt toegepast. De kunstenaars in de tentoonstelling introduceren ons in hun gedachtewereld met inspirerende en verrassende werken.


Maureen Ngoc

Facebook shareComments
Er zijn geen comments