20
Feb

Radicale Decentralisatie @ AFW

Radicale Decentralisatie @ AFW
Regeringen, (social)media en Europese Unie maken ons elke dag weer bang met de woorden crisis, schulden, tekorten, Griekenland, IMF, koopkracht en al deze negatieve en niet economie bevorderende woorden. Dit slaat bij Jan Modaal in als een bom, door deze berichten worden we bang gemaakt, onzeker en gaan we gekke dingen doen. De maatschappij komt in mineur stemming waardoor men ook naasten aansteekt hiermee.
Gelukkig zijn er “communities” die juist van iets negatiefs iets positiefs maken. Onafhankelijk van regeringen zetten ze eigen verzekeringsfondsen op met vrienden en familie waar ze een eigen inleg bepalen en afhankelijk zijn van elkaar in plaats van de regering. Het produceren van eigen stroom en de zonnecellen op de daken kennen we al jaren maar dit kent een opleving in deze tijd om geheel zelfvoorzienend te zijn en restenergie op te slaan of te verkopen aan de energiemaatschappijen.  We laten ons niet bang maken door regeringen maar trekken de stoute schoenen aan en starten onze eigen kleine “community”.

Deze “communities” hebben natuurlijk ook een bepaalde boodschap in hun kleding, op Amsterdam Fashion Week was de collectie van Individuals gebaseerd op het meer rebellerende deel van deze “communities” die meer de strijd aangaan met.  Veel laagjes, donkere kleuren, rauwe materialen en teksten op de rug van modellen gaven weer dat ze een statement van “independency” wilden afgeven, zeer mooie vormgegeven collectie die heel goed in de huidige “state of mind” past van de maatschappij waarin we nu leven.

De jurk helemaal rechts is gemaakt door het meisje op de foto ernaast. Ze heeft meegedaan met Stichting Doe Eens Wens en mocht meehelpen om een jurk te bedenken voor de collectie van Individuals.
Blogger: Ramon Stinges
Eigen website: www.ramonsterly.wordpress.com

Ramon is Ramon en helemaal into Fashion! Volg zijn belevenissen hier of kijk af en toe op zijn eigen website.

 

 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments