08
Oct

HIGH-FASHION KICK START VAN DE ANDAZ SALON SERIE

HIGH-FASHION KICK START VAN DE ANDAZ SALON SERIE

Met Angelique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation, als culturele insider, krijgen de genodigden tijdens ‘A String of Pearls’ de kans om een aantal van Nederlands meest prominente ontwerpers te ontmoeten, door hen geïnspireerd te raken en hen te koesteren in een internationale context.

Elke ‘pearl’ in de reeks van vijf heeft een andere designer in de hoofdrol. Door middel van een exclusieve lunch op uitnodiging gevolgd door cocktails in de bar van het hotel zullen interactie en inspirerende gesprekken worden gestimuleerd. De parels die Dutch Fashion Foundation en Andaz Amsterdam Prinsengracht zullen belichten zijn Elsien Gringhuis, Sjaak Hullekes, Mattijs van Bergen en Spijkers en Spijkers. Onder leiding van designer Linda Valkeman zal er tevens een creatieve workshop worden gegeven waarin deelnemers een actieve introductie krijgen in de wereld van experiment en moulage.

“Als hotel willen wij graag inspireren en de rijke lokale cultuur dichter bij onze gasten en omgeving brengen. Hiertoe bieden wij onder andere door middel van de Andaz Salon een podium aan creativiteit en opkomend talent.”, zegt Toni Hinterstoisser, general manager Andaz Amsterdam Prinsengracht. “Wij zijn dan ook zeer verheugd om samen met de Dutch Fashion Foundation deze fantastische Nederlandse ontwerpers tegen de achtergrond van ons hotel voor het voetlicht te kunnen plaatsen.

“Vanuit mijn cultural ambassadorship voor Andaz Amsterdam Prinsengracht was het bijzonder inspirerend om vanuit een internationale samenwerking het gedachtegoed achter 'A String of Pearls' te ontwikkelen.”, aldus Angelique Westerhof, directeur
Dutch Fashion Foundation. “De Dutch Fashion Foundation en Andaz Amsterdam Prinsengracht bundelen hun krachten om in de huidige tijd toptalent op een intieme en effectieve wijze te kunnen koesteren.”


HIGH-FASHION KICK START VAN DE ANDAZ SALON SERIE 

PROGRAMMERING ‘A STRING OF PEARLS’

Pearl 1: 8 oktober Elsien Gringhuis Fair Luxury
Pearl 2: 15 oktober Sjaak Hullekes Men’s wear
Pearl 3: 22 oktober Linda Valkeman Creatieve workshop
Pearl 4: 29 oktober Mattijs van Bergen Women’s wear
Pearl 5: 5 november Spijkers en Spijkers Women’s wear


08/10: Elsien Gringhuis heeft kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Tijdens de afgelopen Dutch Fashion Awards 2012 won zij de Fair Luxury Award vanwege haar minimalistische en moderne designs, die met een hoge mate van duurzaamheid worden gerealiseerd. Hiermee is zij de belichaming van Fair Luxury.

15/10: Sjaak Hullekes haalt de inspiratie voor zijn menswear collecties uit nostalgische herinneringen, waarmee hij de romantische kijk op het verleden vertaalt naar een jong en verfrissend hedendaags beeld. Zijn exquise stofkeuze en kleding snit werden in 2009 beloond met een Mercedes-Benz Dutch Fashion Award.

22/10: Linda Valkeman staat aan het hoofd van de creatieve workshop waarin deelnemers geïntroduceerd worden in de wereld van moulage. Tijdens de
interactieve sessies zal er op experimentele wijze gezocht worden naar nieuwe vormen, waarna de resultaten gepresenteerd worden in een expositie te bewonderen in Andaz Amsterdam Prinsengracht.

29/10: Mattijs van Bergen werd tijdens de prestigieuze Dutch Fashion Awards in november jongstleden met zijn S/S 2013 collectie uitgeroepen tot de grote winnaar van de Mercedes-Benz Dutch Fashion Award 2012. Tevens sleepte hij de International Fashion Incubator Award 2012 in de wacht. Met zijn collecties die zich kenmerken door de vrouwelijke ontwerpen en gewaagde prints en kleuren wordt hij gerekend tot een van Nederlands meest veelbelovende ontwerpers.

05/11: Spijkers en Spijkers, de designers die verrast werden met het Cultuurfonds Mode Stipendium 2013, die zij afgelopen Dutch Fashion Awards 2012 in ontvangst hebben mogen nemen, werden hiermee benoemd als de vaandeldragers van Nederlandse mode. Het duo staat bekend om haar scherpe, gevatte en functionele ontwerpen, die hen succes hebben gebracht op zowel nationaal als internationaal vlak. Sinds 2000 dragen zij een herkenbare en geliefde stijl uit en rebelleren zij tegen de stereotype ideeën over vrouwelijkheid.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments