11
Nov

Nederlands Mode Festival t/m 24 november

Nederlands Mode Festival t/m 24 november

Nederlands Mode Festival eert koningin Máxima AMSTERDAM – Het Nederlands Mode Festival, dat van 21 tot 24 november voor het eerst in Amsterdam wordt gehouden, zal een speciaal eerbetoon brengen aan de nieuwe koningin. Verschillende talentvolle Nederlandse ontwerpers zullen op speciale wijze met een speciaal voor koningin Máxima ontworpen creatie hun eerbetoon brengen aan de nieuwe vorstin die de Nederlandse mode op een hoger niveau heeft gebracht.

Zo is ze als prinses in een jasje van een oude PTT-postzak verschenen en droeg zij als koningin tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander een jurk en cape in royal blue van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. De robe met sleep en biais had een flinterdunne laag van chiffon, opengewerkte motieven en was rijkelijk geborduurd. De koninklijk onderscheiden journalist Phia Baruch (1934), de oudste modejournalist van Nederland en oprichter van de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten, is adviseur van het Nederlands Mode Festival. Het Nederlands Mode Festival wordt op 21 november ’s avonds in de P.C. Hooftstraat, de meest exclusieve winkelstraat van Nederland, feestelijk geopend door de bekende styliste Jamie Faber. Faber (vriendin van zanger Dean Saunders) zal tijdens de opening worden bijgestaan door Yvonne Coldeweijer (actrice/zangers/presentatrice). Tijdens de opening wordt het 5-jarig bestaan van de P.C. Hooftstraat Awards gevierd en zal de mooiste etalage van het jaar worden onderscheiden. Naast Haute Couture zal het Nederlands Mode Festival in verschillende winkels en op verrassende locaties in de hoofdstad aandacht besteden aan kindermode, duurzame mode tijdens de Dutch Fashion Fair en is er aandacht voor mode voor dames met een maatje meer.Het Nederlands Mode Festival is een initiatief van de Floating Fashion Week. Amsterdam had in mei dit jaar een wereldprimeur aangezien de eerste modeweek op het water werd gerealiseerd. De Floating Fashion Week werd op 21 mei door couturier Sheila de Vries, werkzaam voor prinses Beatrix, op de 400-jarige Amsterdamse grachten geopend en werd in september bekroond met de Nationale Innovatieprijs. De landelijk bekende architect prof. Cees Dam is beschermheer van de Floating Fashion Week.

Jamie Faber werd geboren op 9 mei 1985 in Amsterdam. Haar moeder en tante werkte in haar jonge jaren achter de schermen als styliste en visagiste. Het gevoel voor fashion stroomde al vroeg door haar aderen. Jamie hielp als jong meisje dan ook graag mee met kleding ophalen en wegbrengen voor de grote shows zoals Idols en X-factor. In 2010 opende Jamie haar eigen kledingwinkel in Zaandam, maar kwam er al snel achter dat ze het bruisende en het creatieve miste in deze omgeving. Ze sprong dan ook een gat in de lucht toen ze gevraagd werd om deel uit te maken van het team dat het programma Popstars stylde. Naast haar styling begon Jamie met fashion bloggen voor diverse websites, zoals Ilovefashionnews.nl, Pretapregnant.nl en Ryanbabel.nl. Daarbij had ze een wekelijks fashion item op radiozender Wild FM.

Na veel styling ervaring voor o.a. TV-programma's, bladen en celebrities ging ze toch opzoek naar een nieuwe uitdaging en die vond ze. De beurzen die Jamie bezocht in Milaan om de nieuwste trends en ontwikkelingen op de voet te volgen miste een trendy, kwalitatief goed en betaalbare schoenenlijn. De schoenen die ze daar tegenkwam waren te duur. Bijna alle betaalbare schoenenlijnen worden in China geproduceerd en zijn kwalitatief niet echt sterk. Dat moest anders! Zo is de schoenenlijn So Jamie geboren. Jamie ontwerpt en tekent alles wat nu speelt in de mode. De schoenen van So Jamie worden geproduceerd in Italië. Ze zijn volledig van leer, kwalitatief erg goed en de pasvormen zijn zoals die van de grote ontwerpers.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments