14
Jan

JAMES DEAN Forward Fashion Trilogie: #3 Leather Jacket

JAMES DEAN Forward Fashion Trilogie: #3 Leather Jacket

Wanneer: Dinsdag 14 januari 2014, 20:30 - 22:30.
Waar: SSBA-Salon, Stadsschouwburg A'dam, Leidseplein 26, ingang via Stanislavski.
Entree: jouw brain capital.

Dinsdagavond 14 januari is het zo ver... De afsluiter van de JAMES DEAN Forward Fashion Trilogie: #3 Leather Jacket (VONK powered by Professional Rebel). Een avondje lekker brainstormen om de startup REAL FAKE, die geheel dier-vrije fashion op de kaart wil zetten, een push te geven. Kom je ook?

REAL FAKE: Waarom niet?
De tweeling Lavinia en Abigail Bakker wil met hun modemerk REAL FAKE het kopen en dragen van “nep” op de kaart zetten. Nepleer, -bont en -wol kan namelijk even fijn en mooi zijn als echt! En, “nep” schaadt geen dieren én is minder belastend voor het milieu. In dit artikel in Trouw komen de dames aan bod over "boomschors-leer", toen nog met hun vorige label, Twincouture.

Hoe vertel je jouw verhaal?
REAL FAKE maakt, geheel tegen het gevoel in, het statement dat nep beter is dan echt. Hun vraag is hoe ze deze boodschap het beste over kunnen brengen. Confronterende filmjes (zoals het filmpje over de angorawol praktijken in China dat recent de hele wereld over ging*) moeten getoond worden. De dames zijn volledig op de hoogte, maar zien de activistische rol meer weggelegd voor dierenrechten organisaties, zoals PETA. Hoe willen zij dan wel het verschil maken? Hoe kunnen zij dan met 'REAL FAKE' de consumenten ook bewust maken? Of is dit niet nodig?

Kom dinsdag naar de SSBA-Salon en denk mee!
Willa Stoutenbeek (WGreen) trapt de avond af met een korte inleiding op het branden van forward fashion, dan volgt het vraaggesprek met Lavinia en Abigail. Vervolgens gaan we 45 minuten brainstormen en delen we deze oplossingen met elkaar. En.... de avond wordt afgesloten door de PoetryPusher, Justin Samgar, in spoken word! En, natuurlijk, een borrel!
 


Facebook shareComments
Er zijn geen comments