28
Jan

SIS by Spijkers en Spijkers ‘Around the world in a day’

SIS by Spijkers en Spijkers ‘Around the world in a day’

De Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam sluit dit seizoen af met de A/W 2014 collectie van SIS by Spijkers en Spijkers. Truus and Riet Spijkers presenteren hun SIS collectie aan de (inter)nationale pers en het modepubliek in de Gashouder in Amsterdam. De A/W 2014  SIS collectie heeft als titel ‘Around the world in a day’ en verwijst naar het boek van Jule Verne ‘Around the world in 80 days’. Reizen gaat sinds het boek van Jule Verne al vele malen sneller, maar door middel van mind travelling is elke afstand zelfs binnen een fractie van een seconde bereikbaar.

Het hoofd in de wolken – Hoewel de luchtballon een icoon van het verhaal is geworden, komt deze in het hele boek niet voor. Fogg, de hoofdpersoon uit het boek, oppert wel even het idee om per ballon te reizen, maar verwerpt het al gauw als te riskant en onhandig. De A/W 2014  reis van Spijkers en Spijkers gaat echter wel per luchtballon, want met het hoofd in de wolken is alles mogelijk.

Madame Blanchard 1810 – Madame Blanchard, de eerste vrouwelijke ballonvaarster en de meest romantische aeronaut van de geschiedenis, is de muze voor deze collectie. Madame Blanchard maakte haar eerste ballonvaart in 1804 en werd al spoedig een populaire showvrouw. Zij was een klein stoutmoedig vrouwtje met een neurotische angst voor lawaai. Logisch dat Blanchard koos voor een geruisloos voertuig als de luchtballon.

Spijkers-stijlelementen – De heldere grafische vormen en het uitzonderlijke kleurgebruik van Spijkers en Spijkers zijn dit seizoen weer duidelijk zichtbaar aanwezig. De tweeling maakt gebruik van warme kleuren die in ronde wolkvormige vlakken zijn verwerkt. Hier en daar ogen deze patronen zelfs futuristisch. Verschillende vrolijke prints van gekleurde wolken worden met elkaar gecombineerd tot een smaakvol geheel. Welbekende klassieke franse motieven geïnspireerd op 18de-eeuwse landschapstaferelen zijn omgetoverd tot luchtvaarttaferelen met wolken, luchtballonnen en andere luchtschepen. Deze travelprint brengt rust en luchtigheid in de collectie en zorgt voor een elegante en romantische touch.
De travelprint is speciaal voor Spijkers en Spijkers gemaakt door hun favoriete Illustrator; Martina Johanna.

De A/W 2014 collectie van SIS heeft een winterse look door de combinatie van rokken en jurken in lichte geprinte zijde met truien en vesten van merino en mohair. De rokken en jurken van superzachte wollen twill zijn zowel elegant als comfortabel. Voor een avondlook zijn er kleurrijke jurken in Japanse twill met grafische motieven die de taille extra accentueren. De collectie bevat hiernaast ook meer alledaagse elementen zoals T-shirts en sweatshirts. De jerseys met gestyleerde wolkenprint blijken van dichtbij overeenkomsten te laten zien met folkloristisch stipwerk.Spijkers en Spijkers - Sinds de oprichting heeft het merk een herkenbare en geliefde stijl. Een stijl die gekenmerkt wordt door grafische detaillering en uitzonderlijk kleurgebruik. De ontwerpers hebben een fascinatie voor de jaren 20 van de vorige eeuw, dat duidelijk zichtbaar is in hun ontwerpen. Deze historische periode is zo geliefd bij het duo door haar grote vernieuwing in kunst, dans en lifestyle. Voor Spijkers en Spijkers is dit het tijdperk waarin hun muzen zijn geboren; onafhankelijke karakters met een eigen mening. Samen met deze inspirerende rolmodellen zijn Spijkers en Spijkers de moderne ‘Suffragettes’ en moedigen ze vrouwen aan om te zijn wie ze willen zijn.SIS - Om hun visie verder uit te dragen en toegankelijker te maken voor een breed publiek, lanceerde het Arnhemse ontwerpersduo in 2010 de SIS lijn. Deze tweede lijn bevat dezelfde elementen als de voor Spijkers en Spijkers zo karakteristieke stijl en vormt zo een mooie aanvulling op het hoofdlabel.Fotocredits: Team Peter Stigter

Facebook shareComments
Er zijn geen comments