18
Mar

Velour presenteert in samenwerking met SSBA Salon een expositie van Ted Parker

Velour presenteert in samenwerking met SSBA Salon een expositie van Ted Parker
Velour presenteert in samenwerking met SSBA Salon een expositie van Ted Parker. Tot en met 20 april worden verschillende originele werken en zeefdrukken van de kunstenaar getoond in de Velour store aan de negen straatjes. Speciaal voor deze tentoonstelling creëerde Ted ook een nieuwe zeefdruk.

Ted Parker is kunstenaar en illustrator. Zijn werk was eerder al te zien in Die Zeit Magazin, The New York Times en bij het Pictoplasma Festival in Berlijn. Hij laat de meest komische situaties zien, vastgelegd alsof het foto-opnames zijn. Dit ‘snapshot’ element geeft een betrapt gevoel mee aan zijn beelden. Kenmerkend voor Teds werk zijn de glimlachen van zijn figuren. Deze curieuze gelaatsuitdrukkingen creëren extreme blijdschap in vaak vreemde situaties, waarin dolfijnen bier drinken en honden kickflippen.

Over Velour
Het label Velour, opgericht in 2002, maakt ‘feelgood preppy’ dames- en herenkleding met een perfecte fit en mooie details. Het Zweedse merk geeft een stijlvolle twist aan traditionele kledingstukken als parka’s, shirts, chino’s, cardigans en trechcoats. Velour heeft haar oorsprong in Göteborg. Deze levendige stad vormt de thuisbasis van vele musici, kunstenaars, ontwerpers en jonge ondernemers. Dit creatieve klimaat is de inspiratie voor de samenwerking van Velour met SSBA Salon en Ted Parker.

Over SSBA Salon
SSBA Salon is de Culturele Deeltjesversneller van de Stadsschouwburg Amsterdam. Met tal van evenementen, een online magazine en een culturele agenda presenteert SSBA Salon op eigentijdse wijze de beste hoge en populaire cultuur uit de stad.Link culturele agenda: http://ssba-salon.nl/#!/agenda/beeldende-kunst-ted-parker-x-velour

Facebook shareComments
Er zijn geen comments