05
May

Nationaal Comité 4 en 5 Mei & Suits For Dudes

Nationaal Comité 4 en 5 Mei & Suits For Dudes
Nationaal Comité 4 en 5 Mei & Suits For Dudes
Speciaal voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft het jonge Nederlandse modelabel Suits For Dudes, in samenwerking met de designers van Blackbookonline, zogenaamde bevrijdingsfestival-Suits ontworpen. Deze zullen door de presentatoren van de desbetreffende festivals gedragen worden. Ook dit jaar zal het Nationaal Comité 4 en 5 mei weer met een helikopter over ons land vliegen om ons de ambassadeurs van de vrijheid voor te schotelen. Met Douwe Bob, Gers Pardoel en Kensington kan het Nederlandse festival publiek haar borst nat maken. De festivals van Amsterdam, Groningen, Zeeland en Zwolle hebben er dit jaar een schepje bovenop gedaan in de vorm van de aanschaf van deze custom Suits.

Boodschap en symboliek
Met de opdracht om een ontwerp te maken van een 5 Mei Suit zijn de visueel begaafde "Dudes" diep in de materie gedoken. De huisstijl bestaande uit de kwastvegen incluis spetters met daarbij de alom bekende fakkel, vormden de basis voor het ontwerp van het pak. Hierbij is bewust gekozen om de fakkel, symbool van de vrijheid, het centrale punt te laten zijn. "De verfstrepen en spetters vormen de energieke expressie van die vrijheid die de fakkel symboliseert" aldus Robert Jan Lechner van Backbookonline, verantwoordelijk voor het basis ontwerp. Het basis ontwerp is vervolgens als print gebruikt voor de Suits.

Communicatie
Het is jaarlijks de taak van het Nationaal Comité om op 5 Mei de vrijheid te communiceren aan heel Nederland. Daarbij schuwt ze geen middel: met 14 festivals door het hele land, een app, een online game, de helikopter en natuurlijk de ambassadeurs van de vrijheid is het een gigantische operatie die jaarlijks in goede banen wordt geleid. Om de festiviteiten extra kracht bij te zetten heeft het comité dit jaar besloten om custom Suits te laten ontwerpen voor de presentatoren van de festivals.

Artistiek met een duidelijke boodschap
De gedachte van Suits For Dudes achter deze "Dude It Yourself" lijn is om de klant te betrekken bij de boodschap die hij wil uitstralen met zijn outfit. "Er liggen bij evenementen als deze maar zeker ook op beurzen, enorme kansen voor het non verbaal uitdragen van een boodschap. Suits For Dudes helpt graag in het communiceren van die boodschap middels een uniek design" Aldus Niels Blokhuis, eigenaar van Suits For Dudes.
 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments