24
May

Embrace Live; hèt nieuwe platform voor jong DJ- en producerstalent.

Embrace Live; hèt nieuwe platform voor jong DJ- en producerstalent.

De stichting ‘Embrace Live’ zal vanaf mei 2014 jong en aanstormend DJ- & producertalent illustere podia bieden om zich in de kijker te spelen bij het grote publiek. Door samen te werken met gevestigde namen uit de electronische muziekindustrie knoopt Embrace Live de juiste en waardevolle contacten aan elkaar, voor de meest veelbelovende DJ’s.
De stichting is in het leven geroepen door lifestyle merk Buddha to Buddha, dat vanaf de oprichting in 1997 steevast groeide in de elektronische muziekwereld en tegenwoordig een grote groep DJ’s tot zijn fans kan rekenen zoals Hardwell, Afrojack, La Fuente, Nicky Romero en Sunnery James & Ryan Marciano.

Embrace Live heeft al een aantal ambassadeurs van naam die de stichting belangeloos met hun expertise steunen o.a. event organisator Alda Events, MR Entertainment en DJ’s Franky Rizardo en Marcella.
De grassroots aanpak van binnenuit garandeert dat de echte talenten zich op een professionele en pure wijze verder kunnen ontwikkelen en zich kunnen richten op waar zij goed in zijn: het produceren van een eigen sound; deep house, house, techno; soms in combinatie met live acts. 
De ambassadeurs van Embrace Live scouten talent over de hele wereld maar ook bij opleidingsinstituten in Nederland zoals de Herman Brood Academie in Utrecht. Embrace Live ambassadrice Marcella Suring,  jarenlang een van de meest succesvolle Nederlandse, vrouwelijke DJ’s, is docent aan deze academie en komt hierdoor in het vroegst mogelijke stadium in aanraking met jonge, gedreven producers.
“Les krijgen om een solide basis te ontwikkelen is één ding, de kans krijgen om op een gecontroleerde manier in het professionele muziekcircuit te worden losgelaten, is onbetaalbaar”, aldus Marcella.

Oprichter van Buddha to Buddha, Batul Loomans, ooit ook een verdienstelijk MC, is blij dat zoveel diverse mensen en organisaties Embrace Live steunen. “Ik ben mijn merk vanuit passie voor iets moois begonnen. Het is geweldig te ervaren dat zoveel professionals uit de electronische muziekwereld onze stichting steunen, volledig gedreven vanuit hun passie voor het vak.”
Voor DJ’s, die naast het nodige talent ook beschikken over doorzettingsvermogen en de wil om een naam op te bouwen in de elektronische muziekindustrie, betekent dit dat ze deze zomer ervaring kunnen opdoen op grote podia en in contact kunnen komen met welwillende professionals, waarvan ze meer dan alleen de kant van het produceren en performen kunnen leren. Management, promotie en een eigen ‘merk’ neerzetten zijn onderdelen, die vaak onderbelicht blijven en te laat serieus worden genomen door onervaren producers. Door de juiste personen aan elkaar te koppelen, waarborgt Embrace Live dat the sound of the future mooi, puur en authentiek blijft.
Vanaf mei 2014 zijn de Embrace Live talenten te zien en te horen op de volgende, door Buddha to Buddha gecreëerde podia:

- 16 mei  : Embrace Live @ Panama, Amsterdam (officiële kick-off)
- 24 mei  : Embrace Live @ De Republiek, Bloemendaal aan Zee
- 7 juni  : Embrace Live @ Lakedance Festival, Aquabest
- 12 juli  : Embrace Live @ A Day at the Park Festival, Amsterdamse Bos
- 16 augustus  : Embrace Live @ Dreamfields Festival, Bali
- 10 september : Embrace Live @Ushuaia, Ibiza

Over Buddha to Buddha / Embrace Live
Buddha to Buddha staat al sinds 1997 bekend om de grof geschakelde zilveren armbanden. Deze tijdloze, handgemaakte designs maken Buddha to Buddha armbanden een sieraad voor het leven. Het merk is geïnspireerd door de Buddha to Buddha levenswijze. Kort gezegd draait deze filosofie om bewust leven en vooral genieten, het beste uit jezelf halen op een ongedwongen, relaxte manier. Een oosterse, haast spirituele levenswijze, maar verre van zweverig.

Omdat Buddha to Buddha bijzonder populair is in de dance scene en de producten door vele DJ’s/producers van wereldfaam worden gedragen, heeft Buddha to Buddha de Stichting Embrace Live opgezet. Embrace Live heeft tot doel om jong talent in een vroeg stadium te herkennen en goed te begeleiden, met de juiste personen en organisaties in contact te brengen en de mogelijkheid te bieden om op grote(re) evenementen ervaring op te doen. Buddha to Buddha doet dit volledig belangeloos, om de sound die ons allen inspireert voor de toekomst te waarborgen.

Facebook.com/EmbraceLive
Buddhatobuddha.com


Facebook shareComments
Er zijn geen comments