17
May

Poolse ontwerper Michael Hekmat winnaar C&A Re-Imagine Design Challenge 2014

Poolse ontwerper Michael Hekmat winnaar C&A Re-Imagine Design Challenge 2014

De 28-jarige Michael Hekmat uit Warschau is uitgeroepen tot de winnaar van de C&A Re-Imagine Design Challenge 2014,  de jaarlijkse design wedstrijd om opkomende getalenteerde mode-ontwerpers te ondersteunen. Michael Hekmat ontvangt ter waarde van 50.000 euro een media-en PR campagne voor de verdere ontwikkeling van zijn carrière als mode-ontwerper. De bekendmaking van de winnaar vond gisteravond plaats met een show in de C&A Flagshipstore in Parijs waar alle ontwerpers uit de acht verschillende landen aanwezig waren.

De 2014 editie van de Design Challenge stond in het teken van de ‘herontdekking van het verleden, als inspiratie voor de toekomst'. De 9 opkomende Europese ontwerpers haalden inspiratie uit de 173 jaar rijke mode geschiedenis van C&A en maakten volledig nieuwe interpretaties van ontwerpen uit de vorige eeuw. Ze ontwikkelden een visie op de toekomst met duurzame materialen en innovatieve technieken.

“Wie deze interpretaties en ideeën ziet, kan alleen maar enorm enthousiast zijn over de vooruitstrevendheid van de ontwerpen. Ik ben ontzettend trots op alle designers," zegt Eva Ziegler, Brand & Marketing Manager van C&A Europe. "Als merk kijken wij voortdurend naar de mogelijkheden om kleding te presenteren die werkelijk anders is. We werken samen met jong en aanstormend talent dat voor ons een grote inspiratiebron is. Een initiatief als de Re-Imagine Design Challenge onderstreept voor C&A het belang van duurzaam, design en creatief ondernemen."

Dit jaar vond de tweede editie van de C&A Re-Imagine Design Challenge plaats. Met deze wedstrijd wil C&A opkomend modetalent in heel Europa mogelijkheden bieden. De opdracht is om één van de centrale thema's van het merk – design, duurzaamheid, kwaliteit en creativiteit – nader uit te werken. De editie van 2014 begon op 7 maart met een kick-off in Düsseldorf, waar zich het hoofdkantoor van C&A Europe bevindt. De designers ontvingen hier de briefing voor de C&A Re-Imagine Design Challenge. Op 12 april werden de verschillende ontwerpen gepresenteerd en vanaf dat moment kon er gestemd worden.  Het winnende ontwerp werd bepaald door een online publieksjury die kon stemmen via facebook.canda.com. Het creatieve traject van de designers kon worden gevolgd in heel Europa via Facebook en YouTube.

De deelnemende designers van dit jaar waren:

Nina Kepplinger, Oostenrijk
Katrien van Hecke, België
Claudine Ivari, Frankrijk
Christian Bruns, Duitsland
Natalie de Koning, Nederland
Michael Hekmat, Polen
Elisabet Vallecillo en Javier Blanco, Spanje
Niyazi Erdogan, Turkije

Facebook shareComments
Er zijn geen comments