29
Feb

Mode op je smartphone

Mode op je smartphone

De digitale wereld en ik zijn niet de meest goede vrienden. Ik omarm digitale nieuwigheden vrijwel nooit  direct ("Waarom zou je iedereen moeten laten weten wat je doet?!") maar als mijn sceptische ik ook heeft gemerkt dat sommige van die inmiddels al verouderde nieuwigheden best handig kunnen zijn, ben ik bereid tot deelname. Over apps ben ik nog lichtelijk sceptisch. Er zijn apps die ik omarm: Whatsapp, Spotify en Shazam, maar het overgrote merendeel voegt naar mijn mening vrij weinig toe. De mobiele handlezer; de trek-eens-aan-m'n-vinger app; of het vreselijke Dragonvale (mijn volwassen vrienden geven de hele dag door draken te eten): aan mij is het niet besteed.

 

Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat ik in de categorie mode weinig apps ga vinden die gemaakt zijn om iets aan het dagelijkse leven toe te voegen. Laten we wel wezen: deze apps worden niet uit pure noodzaak ontwikkeld maar meer als leuk extraatje voor op je telefoon of bezigheid als je op de trein of bus staat te wachten. Ik zoek daarom naar apps met, hoe ga ik het noemen, de X-factor. Apps als mobiele versie van een website, bijvoorbeeld die van Style.com, Asos, Chanel en Victoria Secret, vallen zodoende automatisch af. 

 

Fashism Mobile - gratis

Deze app geeft antwoord op jouw prangende vraag: "Does this work?". Althans, de app geeft geen antwoord: het is de bedoeling dat andere gebruikers dit doen.  Het is vrij simpel: je upload een foto van de outfit waarvan je niet zeker weet 'of ie wel kan' en andere gebruikers geven hun ongezouten mening. Dit kan via een 'love it' of 'hate it' button, maar bezoekers kunnen ook geschreven commentaar leveren. En ik moet zeggen, de commentaren zijn eerlijk en behulpzaam; veel mensen geven elkaar tips en er lijkt een vriendelijke sfeer te hangen. Het 'hippe' gehalte is echter wat lager dan op websites als Lookbook, maar daarmee lijkt het wel alsof de mensen met de vraag 'Does this work?' ook echt een eerlijk antwoord willen en niet alleen hun outfit aan de rest van de wereld willen tonen. 
 

 

My Fashion Closet - gratis

My Fashion Closet geeft je de mogelijkheid jouw eigen kleding met/of toekomstige kleding te combineren, altijd en overal. Minpunt: je moet er wel wat voor doen. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: foto's maken van alle stukken uit jouw kledingkast. Maar dan heb je ze wel altijd en overal bij je. De app biedt de mogelijkheid om de kledingstukken bij elkaar, als èèn outfit, te zien zodat jij kunt bepalen of de outfit werkt of niet. Ik snap dat er waarschijnlijk maar weinig vrouwen zullen zijn die zoveel tijd omhanden hebben dat ze hun kledingkast, stuk voor stuk, kunnen vastleggen. Toch kan de app in sommige situaties best handig van pas komen, lees: je zoekt een top onder de blazer die al thuis in jouw kast hangt.

 

Pose - gratis 

Lijkt op Fashism Mobile maar dan zonder de prangende vraag, en mèt hip gehalte. Pose is er duidelijk om te showen. Niet erg want je vindt hier veel bloggers en celebraties (en mijn favoriete style-iconen: The Man Repeller en Coco Rosa). Handig: je kunt net als op Tumblr mensen volgen en ziet op jouw startpagina enkel de updates van degene die jij volgt.  Ook krijg je, op basis van de door jou gevolgde 'Posers', tips wie je nog meer zou moeten volgen. En, veel Poses zijn voorzien van tags zodat je precies kunt zien waar jouw favoriete Poser zijn/haar stukken heeft gekocht. 
 

 

What to wear - gratis

Deze app stelt een outfit samen aan de hand van het huidige, Nederlandse weer. Ook legt de app uit waarom er voor de outfit is gekozen zodat dit inspiratie kan geven voor een keus uit eigen kledingkast. Tevens wordt je, indien gewenst, doorgelinkt naar de webshops waar je de kledingstukken kunt kopen.  Kortom: een app die je s'ochtends heel wat stress kan besparen.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments