10
Jun

Stap in de voetsporen van Gisele Bündchen en Mark Cox

Stap in de voetsporen van Gisele Bündchen en Mark Cox

Voor iedereen die droomt van een modellencarrière is er goed nieuws; De inschrijving voor de Elite Model Look 2014 is gestart! Doe mee en stap in de voetsporen van topmodellen zoals Gisele Bündchen, Constance Jablonski en Cindy Crawford. Allen ontdekt door de grootste en meest prestigieuze, internationale modellencompetitie ter wereld: de Elite Model Look. Voor het 31ste jaar op rij geeft Elite duizenden meisjes tussen de 14 en 22 jaar én voor de tweede keer ook jongens, tussen de 16 en 22 jaar, de kans om hun droom werkelijkheid te laten worden.

Van finale naar catwalk...
Het Elite team reist de komende maanden door Nederland op zoek naar nieuw talent. Met castings in steden zoals Amsterdam, Beek, Winschoten, Utrecht, Druten en Spijkenisse, hoopt Elite zoveel mogelijk meiden en jongens de kans te kunnen geven om lid te worden van de prestigieuze Elite-familie. Tijdens de castingdagen presenteren de kandidaten zich op de catwalk aan de jury. Na afloop staat het team van Rob Peetoom Hair + Make-up klaar om alle kandidaten die doorgaan naar de tweede ronde te voorzien van een natural make-over voor de fotoshoot. Bovendien staan de steden tijdens de castingdagen geheel in het teken van Fashion & Beauty om de meiden en jongens met een modellendroom, in stijl te verwelkomen. Dat die dromen werkelijkheid worden wordt bewezen door bijvoorbeeld Jaimie, Nadine, Sophie, Jan en Marvin. Stonden zij in de editie van 2013 nog in de finale; tijdens de afgelopen Internationale Fashion weeks schitterden ze op de catwalks in Milaan en Amsterdam en werkten ze voor merken zoals Dsquared2, Danie Bles, Spijkers & Spijkers en G-star.

Go natural!
Bij de selectie van de kandidaten wordt, naast fotogenieke kwaliteiten, ook gekeken naar natuurlijke schoonheid en de potentie om jezelf te kunnen vormen naar de vraag van de huidige fashion trends. Kortom de voor Elite zo kenmerkende combinatie van professionaliteit, elegantie en schoonheid. Dit geldt zowel voor de meiden als de jongens. Ben je deze zomer in Nederland? Houd je ogen open, want deze zomer trekt het Elite Model Look team door het hele land om talent te scouten.

Om deel te nemen aan de Elite Model Look moeten de kandidaten wel voldoen aan de volgende voorwaarden:
Meiden
- Leeftijd tussen 14 en 22 jaar
- Minimale lengte van 172 cm
Jongens
- Leeftijd tussen 16 en 22 jaar
- Minimale lengte van 182 cm

Inschrijven voor de castings kan via www.elitemodellook.nl of via de casting app op de Facebook pagina van Elite Model Look Nederland www.facebook.com/EliteModelLookNederland. Voor de laatste updates, tips en nieuwtjes kun je terecht op www.youtube.com/EliteNederland.
???
Aan de deelnemers van de castings wordt gevraagd om drie recente foto’s van zichzelf te uploaden/ mee te sturen. Eén foto van het gezicht, één portret en één foto waarop het hele lichaam zichtbaar is. Voor deelnemers onder de 18 jaar oud, is het verplicht om bij de casting een toestemmingsbrief van de ouders of verzorgers mee te nemen.

Kom naar de casting in jouw regio en zorg er voor, dat je zo min mogelijk make-up draagt en dat je jezelf kleedt in lichaam accentuerende kleding. Denk voor de meiden bijvoorbeeld aan skinny jeans of legging met een basic t-shirt en vergeet je hakken niet! De heren wordt gevraagd om te komen in een goed zittende jeans (geen baggy) en basic t- shirt.

Ultieme voorbereiding
De geselecteerde modellen in spé strijden vervolgens op zondag 5 oktober aanstaande, in de toonaangevende salon van Rob Peetoom Hair + Make-up aan de Elandsgracht in Amsterdam, om een plek in de finale. Maar voorafgaand aan deze Nationale finale worden de finalisten optimaal voorbereid en klaargestoomd in het beauty & wellness walhalla Spa Sport Hotel ZUIVER, te Amsterdam. Hier krijgen zij een weekend lang trainingen, workshops en advies o.l.v. professionals uit de wereld van fashion, beauty en gezondheid.

Wereldwijde bekendheid
De Nederlandse finale vindt in oktober plaats in Amsterdam. Naast een contract bij Elite Model Management Amsterdam is het doel om een plek te bemachtigen in de grandioze World Final eind november in Shenzhen, China. Hier zullen talenten uit de hele wereld strijden om de titel Elite Model Look 2014 en wereldwijde bekendheid. Daarnaast strijden de meiden om een 2-jarig contract voor minimaal €150.000 en de jongens om een 2-jarig contract voor minimaal € 50.000 bij het Elite Model Agency Worldwide.

Casting Data :
- 29 juni van 12.00u. - 17.00u.: Amsterdam Hampshire Hotel - Rembrandt Square Amstelstraat 17
- 31 augustus van 12.00u. - 17.00u.: Beek (Markt)
- 6 september van 12.00u. - 17.00u.: Winschoten (Centrum)
- 14 september van 12.00u. - 17.00u.: Utrecht (Hoog Catharijne)
- 21 september van 12.00u. - 17.00u.:  Druten (Centrum)
- 27 september van 12.00u. - 17.00u.:  Spijkenisse (Woonboulevard)


?Over Elite Model Look:
Elite Model Look is de beroemdste internationale modellencompetitie ter wereld en trekt jaarlijks meer dan 400.000 deelnemers uit meer dan 800 steden, 70 landen en 5 continenten. De competitie was het startpunt van de carrière van supermodellen zoals Cindy Crawford, Ming Xi, Sigrid Agren, Constance Jablonski, Fei Fei Sun, Gisele Bündchen en vele andere gevestigde namen. De Elite Model Look geeft een unieke kans aan jonge meisjes en jongens om binnen te treden in de wereld van fashion. De Elite Model Look competitie is een prestigieus evenement dat open staat voor beginners met een professionele ambitie: het ontdekken van nieuwe talenten die zich zullen ontwikkelen tot de supermodellen van de toekomst met een fantastische carrière.
www.elitemodellook.nl www.facebook.com/EliteModelLookNederland www.youtube.com/EliteNederland

Over Elite World :
Elite zit in het hart van wereldwijde schoonheid en stijl. Opgericht in 1972 is Elite het grootste modellenbureau ter wereld en vertegenwoordigt het meer dan 2000 modellen in vijf continenten.
De modellen van Elite sierden meer dan 1000 covers over de hele wereld met onder andere legendarische namen zoals Claudia Schiffer, Naomi Campbell en Gisele Bündchen. Elite begeleidt daarnaast ook de rijzende sterren van nu, zoals Alessandra Ambrosio, Constance Jablonski, Sigrid Agren, Eniko Mihalik en Fei Fei Sun. Ook streeft Elite ernaar om de talenten in de wereld te ontdekken door te scouten met de Elite Model Look competitie. Elite is niet alleen een modellenbureau, maar een merk met activiteiten in drie verschillende bedrijfstakken waaronder high-level modellenmanagement, de Elite Model Look competitie en world-class licensing.
http://www.elitemodelworld.com


Facebook shareComments
Er zijn geen comments