09
Jul

VODAFONE FIRSTS FASHION LAB BIEDT OPNIEUW PODIUM VOOR DEBUTEREND TALENT

VODAFONE FIRSTS FASHION LAB BIEDT OPNIEUW PODIUM VOOR DEBUTEREND TALENT

 
Kick-off van FashionWeek Amsterdam met de FIRST fashion show van Olaf Hussein.
Alle Vodafone Firsts Fashion LAB shows zijn in het Transformatorhuis te zien en via livestreaming in de (gratis) app.

Tijdens de 21ste editie van FashionWeek Amsterdam, biedt het Vodafone Firsts Fashion LAB veertien aanstormende talenten een podium om hun collecties aan het fashionpubliek en de wereld te tonen. Vodafone zet voor de 2e editie op rij zijn mobiele netwerk in om het bereik van deze designers exponentieel te vergroten, door onder andere alle shows te tonen via een livestream in de FashionWeek Nederland App. Het talent- en innovatie programma is voor velen een must-see geworden van jonge designers die tijdens de modeweek hun ‘Firsts’ beleven. First-up op 10 juli in het Transformatorhuis is Olaf Hussein, een jong Amsterdams denim label dat voor het eerst een complete catwalk collectie presenteert. Olaf Hussein doorbreekt de mode conventies door zijn collectie direct na FashionWeek in zijn nieuwe webshop aan te bieden.

Vodafone Firsts Fashion LAB is een voortdurend programma van FashionWeek Nederland. Het doel van Vodafone en FashionWeek Nederland is jonge mensen ondersteunen om de eerste stap te zetten als fashion designer. Het programma omvat een reeks van workshops, presentaties en bijeenkomsten die innovatie stimuleren en die jonge modeondernemers helpt bij de zakelijke aspecten van hun eerste collecties. Met dit programma helpen FashionWeek Nederland en Vodafone de nieuwe generatie designers met het realiseren van hun ultieme droom: een succesvolle modeontwerper worden.

Programma Fashion LAB
Door de samenwerking met Vodafone ‘Firsts’ en de programmering van alle catwalkshows in het Transformatorhuis, heeft Fashion LAB in korte tijd een sterke, eigen identiteit verworven binnen FashionWeek en onderscheidt het zich van de andere modesteden door nieuw en onbekend talent zo’n groot podium te geven. Zo belooft ook dit keer het Transformatorhuis weer een eclectische trekpleister te worden, te beginnen met Olaf Husseins visie op hedendaagse denim-wear voor mannen tijdens opening night. Het merk showt een draagbare collectie voor het hele jaar waarbij moderne en tijdloze elementen moeiteloos op elkaar aansluiten.

Onder de Vodafone Firsts Fashion LAB nieuwkomers vallen onder anderen Fernanda Fernandes, Joelle Boers/Bregje Cox, Mirte van Wijngaarden en Maaike Fransen. Later in de week toont Franzel Amsterdam zijn all men-lijn met het oog op ‘designing for the new’, waarna Mevan Kaluarachchi en By Brown de catwalk overnemen. Ook op het Fashion LAB programma staat een ontwerper die graag experimenteert met tegenstellingen: Jonathan Christopher Homme showt zijn take on mens-wear. EVAN Menswear, David Laport en Maison the Faux sluiten FashionWeek Nederland af in het Transformatorhuis tijdens closing night.   

Vodafone Firsts
Vodafone Firsts is een wereldwijd programma dat in 2014 van start is gegaan en mensen helpt om iets voor het eerst te beleven. Mobiele technologie speelt ook een grote rol hierin omdat het mensen direct hun ervaringen laat delen met familie en vrienden, en via social media. Het programma is gelanceerd door allerlei unieke Firsts te realiseren, die te zien zijn op wwww.firsts.com.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments