10
Jul

First fashion show door Olaf Hussein

First fashion show door Olaf Hussein

Olaf Hussein en Vodafone doorbreken modeconventies door collectie online te verkopen direct na FashionWeek

Om 20:00 uur vanavond opende Olaf Hussein in een volgepakt Transformatorhuis het Fashion LAB programma van de 21ste FashionWeek met twaalf complete looks voor mannen. Een kleine selectie uit die collectie zal op maandag 14 juli 2014 direct beschikbaar zijn via de nieuwe webshop www.olafhussein.com. Hiermee doorbreekt Olaf Hussein een belangrijke 'barrière' van het conventionele modesysteem, waarin normaal gesproken veel tijd verstrijkt tussen het moment van presentatie en het daadwerkelijk kunnen dragen van nieuwe mode. De technologie van partner Vodafone zorgt ervoor dat dit mogelijk wordt.

Een eclectische mix van creatives zoals fashion designer Antoine Peters, stylist Steven Dahlberg, voetballer Gregory van der Wiel, Winonah de Jong, stylist Ruud van der Peijl, ontwerpster Mada van Gaans, Mariette Hoitink van House of Denim, de jongens van Daily Paper en Daily Movement, fashion marketeer Justin Antonius en upcoming fotografe Sharon Jane.

Het jonge denim merk laat met deze collectie voor het eerst – naast core denim – ook shirts, sweaters, jassen en schoenen zien. Het Amsterdams mannenlabel heeft een helder doel: topkwaliteit denim produceren dat dichtbij de klassieke stijl blijft en tegelijkertijd nieuwe en moderne silhouetten bevat. Door een selectie van de collectie eenmalig direct beschikbaar te maken, wil Olaf Hussein met de opbrengst ook zijn volgende collectie funden. Programma partner Vodafone zorgt er met de mobile-responsive webshop www.olafhussein.com/store voor dat bezoekers de collectie direct na FashionWeek kunnen kopen. Aanstormend talent en labels zoals Olaf Hussein in staat stellen om voor het eerst zoiets bijzonders te doen, is precies het doel van Vodafone Firsts.

OLAF HUSSEIN COLLECTIE – Geïnspireerd op de ‘Mods’, stijlvolle, jonge mannen uit eind jaren ’50, zet Olaf Hussein met deze Firsts collectie de ‘Mod’ terug in modern. Scherp gesneden kleermakerij en strakke esthetiek worden terug gevonden in de gehele lijn. Basis items worden gemixt met hedendaagse details zoals gebonden stoffen, drawstring naden en seams sealing. Hiermee tilt Olaf Hussein de classic look naar een moderne standaard en maakt met deze collectie een sterke eerste indruk.

DOCUMENTAIRE – Vlak voor aanvang van de catwalkshow liet Olaf Hussein het publiek een voorproefje zien van de Vodafone Firsts documentaire die van hem gemaakt wordt in aanloop naar deze Firsts fashion show. Bekijk hier de trailer. Vanaf 15 juli is de docu volledig te bekijken via www.firsts.com.

Fotocredits: Peter Stigter
 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments