02
Sep

ANTOINE PETERS x Museum Boijmans van Beuningen x de Bijenkorf

ANTOINE PETERS x Museum Boijmans van Beuningen x de Bijenkorf

Museum Boijmans van Beuningen nodigde Nederlands modetalent Antoine Peters uit om speciale installaties te maken voor de etalages van de Bijenkorf. In Amsterdam siert op dit moment zijn ‘Wooden Floor Dress’ de etalages aan het Damrak en in Rotterdam vormt Peters’ ‘Looong Sleeve’ het middelpunt van drie ramen aan ‘de Koopgoot’. De etalages zijn een sneak peek van de expositie ‘The Future of Fashion is Now’ in het museum. Vanaf 11 oktober laat deze tentoonstelling door middel van 50 (inter)nationale modeontwerpers zien hoe mode er in de toekomst uit kan zien.

Antoine: “Al jaren teken ik tussen mijn projecten en collecties door deze mash-ups waarbij ruimte en kleding samensmelten. Af en toe wordt er één werkelijkheid. Beide installaties zijn een uitvergroting van mijn denk- en werkwijze. Ik probeer vaak het begrip mode op te rekken en soms neem ik dat erg letterlijk.”“Ik vind mode zo fascinerend omdat het zo dicht op je lichaam zit, maar tegelijkertijd helemaal niet functioneel draagbaar hoeft te zijn om zijn kracht te behouden. Hierin zoek ik steeds meer de uitersten op en speel met de overdrijvingen die mode eigen zijn. Hierbij treedt het kledingstuk in mijn werk steeds vaker tot ver buiten het lichaam en eigent zich letterlijk de ruimte toe.”, aldus Peters.

Vogue Fashion’s Night Out
Dit kenmerkende spel met verhoudingen zet Peters door in zijn avond-event voor de Bijenkorf tijdens Vogue Fashion’s Night Out op 4 september aanstaande. De warmte en geborgenheid van de trui die je deelt met een ander is waar mode over gaat volgens Antoine Peters. Hij is deze avond aanwezig met zijn enorme tweepersoons #sweaterfortheworld. Trek de trui samen met je vriend of vriendin aan en laat je vastleggen door sterfotograaf Marc Deurloo.

Antoine: “Voor mij heeft mode in eerste instantie niets met draagbaarheid te maken. Het gaat mij om de grenzeloosheid van mode. Vormonderzoek, het vertellen van een verhaal en het creëren van een optimistische ervaring staan bij mij voorop.”

Vogue Fashion’s Night Out bij de Bijenkorf is donderdag 4 september vanaf 18.00 uur.
De ‘Wooden Floor Dress’ is in Amsterdam nog te bekijken tot en met 7 september. De ‘Looong Sleeve’ is in Rotterdam nog te bekijken tot en met 28 september en vervolgens in Museum
Boijmans van Beuningen vanaf 11 oktober in ‘The Future of Fashion is Now’.Facebook shareComments
Er zijn geen comments