25
Sep

Monique Collignon Haute Couture 2014: L’AIR DU TEMPS

Monique Collignon Haute Couture 2014: L’AIR DU TEMPS

Modeontwerpster Monique Collignon introduceert haar volledig nieuwe couture collectie met internationale allure. De ontwerpster maakte al naam met haar couture en couture light collecties maar tilt haar ontwerpen nu naar een geheel nieuw niveau. Haar ontwerpen vertellen het verhaal van tijdloze stijl, want stijl laat zich niet leiden door de druk van tijd. Monique Collignon stelt dat couture staat voor ongekende elegantie, stijl en trendsettend  kan zijn, nooit trendvolgend.  De ontwerpster is geheel terug gegaan naar de kern van haar passie -  mode. Terug naar een volledig lege tekentafel waar zij zowel blanco als met vele jaren ervaring in de mode-industrie haar creaties tot leven heeft gebracht. Het resultaat van vele uren handwerk en ongelofelijk oog voor detail werd vanavond tijdens een waanzinnig catwalk spektakel gepresenteerd aan de (inter)nationale modewereld.

Starting from Scratch
Monique Collignon heeft de afgelopen 20 jaar zichzelf bewezen als een van Nederlands meest bekende couture ontwerpsters. Zij maakte haar passie waar – het creëren van mode. Tijdens haar mode-avontuur heeft zij ongekende inspiratie en ervaring opgedaan.  Juist met deze ‘bagage’ nam de ontwerpster dit jaar een stap terug om haar werk van een afstand te bekijken. Ze greep de kans om haar passie opnieuw vorm te geven en te werken aan een Couture collectie met internationale allure. Ongekend oog voor detail, vele manuren en bijzonder technische creaties met een gedreven nieuw team om haar heen zijn het resultaat. Monique laat hiermee zien dat zij het creatieve talent bezit om haar visie op mode opnieuw te definiëren en naar het volgende niveau te tillen.

Female Empowerment
Als Monique Collignon één rode draad heeft in haar creaties, is het wel vrouwelijkheid. Haar couture ontwerpen zijn gemaakt om het vrouwelijk lichaam te omhelzen, te verhullen en tegelijkertijd te laten schitteren. Het is het bijzondere voorrecht van elke vrouw dat zij kan spelen met stijl, en Monique biedt met haar collectie de perfecte tools hiervoor: dansende rokken, diepe splits, prachtige details zoals Broderie d'Art (door Saskia ter Welle voor Collignon) -  Haute couture borduurwerk naar de Parijse traditie - en veel kant en veren. Alles om vrouwelijkheid te accentueren en te vieren. Met barok en boudoirinvloeden als uitgangspunt is ook de vrouwelijkheid in de ontwerpen een geheel eigen leven gaan leiden.

Style has no Time
Monique Collignon keerde terug naar tekentafel met één missie. Het creëren van haar ultieme couture collectie. Haar meest wilde dromen tot leven wekken in betoverende creaties die, sámen met de vrouw die haar dragen mag,  stuk voor stuk de show stelen met tijdloze gratie. Elk collectiestuk is volledig handgemaakt, waar oneindig veel manuren in zijn geïnvesteerd.  Geen detail is onopgemerkt gebleven en van zoom tot schouderplooi is elk stuk keer op keer opnieuw tegen het licht gehouden tot de ontwerpster absoluut tevreden was. De collectie is gemaakt van mooie, dansende stoffen zoals chiffon en tafzijde of velours welke dankzij technische combinaties leiden tot volledig nieuwe stoffen en dessins. Opengewerkte details of nudekleurige illusies van naakte huid zorgen voor een optische traktatie, gemouleerde schouderdetails versterken de vrouwelijke lijnen en de details van kant, veren, kralen en Swarovski kristallen leggen de aandacht precies daar waar het moet. De collectie kent prachtige gowns, vrouwelijke jurkjes en rokken op kuitlengte en cocktail dresses, van fishtail tot waaierende rokken. Met haar nieuwe collectie hoopt Monique Collignon de modewereld te verrassen met creaties die de titel Haute Couture met verve dragen.A story to tell
De show is meer dan een gebruikelijke catwalk show. Vele maanden heeft Monique Collignon samen met topstylist Tommy Driessen gewerkt aan een nieuw showconcept. Dit heeft geleid tot een  bijna onwerkelijke sprookjesachtige verhaallijn welke vertaald is naar de show en video. De video is op haar beurt weer een onderdeel geworden van de show. Een jarenlange succesvolle samenwerking op stylinggebied is hiermee naar een ander niveau gebracht. De ontwerper en stylist hebben hier met enorm veel plezier en passie aan samen gewerkt , en dit concept is voor beiden het begin van nog vele mooie creatieve ideeën. Ster van het verhaalconcept is topmodel Yfke Sturm, niet alleen als model voor de campagnebeelden en video, maar ook als muze van Monique Collignon.

Monique Collignon
Monique Collignon is een Nederlandse modeontwerpster. Collignon studeerde in 1983 af aan de Rotterdamse modeacademie. Zij ontwierp tot 1993 vooral sportkleding maar droomde al van kleins af aan van vrouwelijke creaties op het hoogste niveau. In 1990 ontwierp ze haar eerste Haute Couture collectie en vanaf 1997 heeft zij zich gevestigd in Amsterdam. Haar focus is sindsdien het creëren van tijdloze creaties op couture niveau. In het verlengstuk hiervan creëerde zij ook succesvolle business collecties en introduceerde zij een pret-a-porter collectie. In 2014 opent Monique Collignon een volledig nieuw bedrijfspand en start zij samen met een jong en getalenteerd team een nieuwe bedrijfsformule, met als  kick-off de Haute Couture show in september 2014.  Monique Collignon is tevens de samenwerking aangegaan met cosmeticamerk Superlooks, welke de haar en visagie voor alle shows en persfoto’s voor haar rekening neemt tot en met 2015.

Credits:
Persfoto Monique Collignon:  Haar en make-up door Superlooks
Campagne foto’s met Yfke Sturm:  Haar en make-up door Superlooks
Fotografie :  Dorina van der Graaff

Video regie en edit: Eus Koparan 
Director of photography: Ties Versteegh
Creative concept:  Tommy Driessen
Dansers:  Remy Tilburg en Juvat Westendorp

Facebook shareComments
Er zijn geen comments