24
Nov

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam presenteert programma wintereditie 2015

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam presenteert programma wintereditie 2015

Vandaag heeft Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFWA) haar programma voor de aankomende wintereditie aan de internationale pers gepresenteerd. Deze 22e editie vindt plaats van vrijdag 16 tot en met maandag 26 januari 2015. Tijdens deze nationale modeweek bruist Amsterdam tien dagen van mode en vormt het mondiale modeplatform, waar gevestigde namen én jonge modeontwerpers de show stelen met hun Fall/Winter ’16 collectie.

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam Catwalk Programma
De 22e editie van het catwalk programma van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam start met Avelon, inmiddels een bekend label in de Parijse modewereld, gevolgd door een wel zeer bijzondere show van Edwin Oudshoorn. Beide shows worden gepresenteerd door titelsponsor Mercedes-Benz. Ook Claes Iversen, DORHOUT MEES, Aziz Bekkaoui, Esther Dorhout Mees en MaryMe-JimmyPaul geven acte de présence, net als Tony Cohen, wiens laatste show Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam inspireerde om één van zijn beelden te selecteren als het campagnebeeld van deze editie. Tevens maakt het Scandinavische merk ARMY OF ME haar debuut op Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam. Daarnaast betreden bijzondere schoenen de catwalk, te bewonderen in de 10-jarige jubileum show van Shabbies Amsterdam, een van de merken van ontwerper Fred de la Bretonière.

Vodafone Firsts Fashion LAB
Het Vodafone Firsts Fashion LAB programma van afgelopen zomer was bijzonder succesvol. Als onderdeel van het wereldwijde Firsts programma van Vodafone wordt deze editie wederom een platform geboden aan jonge modeontwerpers. De Nederlandse parel Liselore Frowijn zal op donderdag 22 januari het Vodafone Firsts Fashion LAB programma openen. Het ijzersterke programma zorgde voor vele aanvragen van modeontwerpers om tijdens deze editie te mogen showen. De Raad van Advies, die de organisatie adviseert om de kwaliteit van de programmering te waarborgen, had een zware klus om een selectie uit het aanbod van talentvolle ontwerpers te maken. De Vodafone Firsts Fashion LAB PRO’s zijn MAISON the FAUX, EVAN Menswear en Schueller de Waal. Daarnaast omvat het programma ook internationale parels: de Italiaanse Claudia Susini, de Koreaanse Jinhee Moon en de Chinese Zhengzheng Li.

Zalando presents 10 Days Downtown
Zalando presenteert, net als de voorgaande zomereditie, de ‘10 Days Downtown’. Gedurende tien (10!) dagen wordt een creatief en artistiek programma gepresenteerd dat cross-overs tussen mode en andere disciplines vertoont. Deze vinden elke dag plaats op een andere spraakmakende en culturele locatie in Amsterdam, waar onder andere film, dans en muziek aan bod komen. De modeweek start met een groot openingsfeest in de Melkweg Club & Gallery. Het weekend krijgt vervolgens ‘verlenging’ in de creatieve broedplaats ‘Het Volkshotel’ en in het Nationale Opera & Ballet. Op vrijdag 23 januari vindt het drukbezochte ‘Fashion & Van Gogh’ plaats in het van Gogh Museum. Hier wordt mode van het Verre Oosten naar Amsterdam gebracht. Enkele namen van jonge modeontwerpers die deze editie mode van de catwalk naar de sidewalk brengen; David Laport, Zyanya Keizer, Elke van Zuylen & Mirte van de Wijngaarden. Zalando presents 10 Days Downtown sluit haar programma zondag 25 januari af in ‘De Hallen’, de nieuwe ‘hot spot’ van Amsterdam. Tijdens de hier georganiseerde local goods market staat fashion uiteraard centraal. 


Facebook shareComments
Er zijn geen comments