22
Jan

First Fashion Show Liselore Frowijn

First Fashion Show Liselore Frowijn

De Nederlandse modeontwerpster Liselore Frowijn opende vanavond in een volgepakt Transformatorhuis het Vodafone Firsts Fashion LAB programma op FashionWeek Amsterdam. Voor het eerst in haar carrière als modeontwerpster showde Frowijn haar volledige collectie ‘No. 3 Formania’ aan modeminnend Nederland. Door het livestreamen van de show zorgde Vodafone ervoor dat iedereen wereldwijd van haar first fashion show kon meegenieten. De show werd bijgewoond door een eclectische mix van mensen waaronder Stacey Rookhuizen, Winonah de Jong, Liesbeth in ’t Hout, Ruud van der Peijl en Levi van Kempen. Het Fashion LAB programma is onderdeel van Vodafone Firsts; een initiatief waarmee Vodafone mensen de kans geeft om de meest bijzondere ervaringen op te doen voor de allereerste keer in hun leven.

First Show ‘No. 3 Formania’
Liselore Frowijn studeerde in 2013 cum laude af aan ArtEZ en heeft sindsdien de Frans Molenaar Couture Prijs (2013) en de Prix Chloé (2014) in de wacht gesleept op het Hyères International Festival de Mode. Vanavond gaf ze haar eerste fashionshow. “Ik vind het zo bijzonder om mijn nieuwe collectie ‘No. 3 Formania’ voor het eerst aan dit grote modepubliek te mogen showen. Ik probeer in al mijn werk de energie van kunst, mensen, muziek en verschillende culturen te vangen en door te vertalen naar mode. Dankzij de hulp van Vodafone en de enorme inzet van mijn team is mijn droom uitgekomen, mijn eerste show is een feit!”, aldus Frowijn.  De kleurrijke collectie bestaande uit tien verschillende looks kwam prachtig tot uiting met een witte oase als decor. De sierlijke bewegingen van de modellen op Stabat Mater, een stuk van de Italiaanse componist Pergolesi, brachten de verschillende looks tot leven in een serene sfeer van klassiek Versailles gemixt met Rock ‘n Roll. Vlak voor aanvang van de catwalk show liet Liselore Frowijn het publiek een voorproefje zien van de mini documentaire die over haar gemaakt is in aanloop naar deze First Fashion show. Bekijk hier de trailer

Triadisch Ballet
De collectie is geïnspireerd op het sterke verlangen van haar generatie naar orde en harmonie en vormgegeven in een eigentijdse vertaling van het Triadisch Ballet van Oskar Schlemmer. Zo bevat de kleding een veelvuldig gebruik van geometrische vormen en zijn de stoffen ontwikkeld vanuit de basis van het textielgebruik; het bewerken van verschillende tonen van wit basistextiel om zo tot unieke, rijke stoffen te komen. Ook werkt Frowijn met breisels om het volumineuze aspect van Schlemmers ballet te vertalen naar comfortabele luxe. Daarnaast speelt Frowijn met silhouetten en materialen gebruikt in skikleding, waarmee ze het contrast tussen sport en luxe onderzoekt.
Firsts
Vanaf 30 januari 2015 is de documentaire volledig te bekijken via www.youtube.com/vodafonefirsts. Deze kleurrijke show is een mooie aanvulling op eerdere succesvolle firsts zoals de shows van Maison the Faux en Olaf Hussein, maar ook Vera’s first concert en An & Ria’s first flight. Naast Frowijn biedt Vodafone deze week aan nog dertien andere jonge ontwerpers een professioneel podium tijdens het Vodafone Firsts Fashion LAB programma: Alla Kuzmyk, LISA KONNO, INKNI, MAISON the FAUX,  Schueller de Waal, BARBARA LANGENDIJK, MAYN, Mirte van Wijngaarden, Frampesca, SMARANDA ALMASAN, Claudia Susini, Camiel Fortgens en EVAN Menswear.


Photo-credits: Peter Stigter
 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments