04
Jul

The Shy-Movement: Verlegenheid in uitbundige modecreaties

The Shy-Movement: Verlegenheid in uitbundige modecreaties

Op zaterdag 9 juli vormt het Transformatorhuis op het Westergasterrein het decor voor de presentatie van Elke’s collectie, genaamd The Shy-Movement. Dit is de eerste keer dat de collectie aan pers en modeliefhebbers wordt getoond.

De collectie vertelt een intrigerend verhaal over verlegenheid. Er zit meer achter verlegen mensen dan dat we in eerste instantie zien. Achter de stille, serene buitenkant kan een uitbundige en kleurrijke persoonlijkheid schuilgaan. De ontwerpen van Elke zijn gecreëerd voor vrouwen die zichzelf durven te zijn, die iets te vertellen hebben en die dit uitdragen in hun kleding; kleurrijk, stoer en vrouwelijk. Door haar grafische achtergrond speelt Elke veel met prints, die zij zelf ontworpen heeft. Iets wat Elke sterk wilt benadrukken is dat de collectie een 'celebration for shy people' is.

Elke haalt haar inspiratie uit het Aziatische cultuur, met een voorliefde voor Korea. Dit zie je terug in haar collectie, waar zij elementen van de traditionele Koreaanse klederdracht combineert met stoere elementen. De Japanse invloeden komen tevens terug in Elke’s gebruik van kimono’s, een kledingstuk dat momenteel ook in Nederland niet uit het straatbeeld weg te denken is.Facebook shareComments
Er zijn geen comments