17
Jun

OFF SCHEDULE programma Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam brengt mode naar de stad

OFF SCHEDULE programma Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam brengt mode naar de stad

Van vrijdag 1 juli tot en met maandag 11 juli vindt de 25ste editie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats. De komende zomereditie is het zilveren jubileum van de Amsterdamse modeweek. De eerste zes dagen van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam gaan van start met het OFF SCHEDULE programma, dat mode naar het hart van de stad brengt om het te verbinden met het grote publiek.

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam Dynamic Store
Het OFF SCHEDULE programma barst los in The Loft van de A’DAM Toren met Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam Dynamic Store. De Dynamic Store is een unieke pop-up store waar diverse ontwerpers hun collecties presenteren en verkopen, zodat high-end mode toegankelijk wordt voor iedereen. Verder bestaat het dynamische programma uit mode-installaties, interactieve ervaringen en andere informatieve activiteiten. De Dynamic Store sluit aan bij de nieuwe visie van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, waarbij een brug wordt geslagen tussen het Catwalkprogramma en het OFF SCHEDULE programma.

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam Dynamic Store wordt op vrijdag 1 juli afgetrapt met een interactieve presentatie van ontwerper Olaf Hussein. Valerio Zeno leidt vervolgens een paneldiscussie, waarin Olaf vertelt over de uitdagingen van het ondernemen in de mode-industrie. Ook presenteert ALEXANDRA FRIDA haar nieuwste collectie BEATRICE, die na afloop ook te koop is.

Op zaterdag presenteert Judith van Vliet haar nieuwste collectie Raw Materials tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam Dynamic Store. De show vertelt een inspirerend verhaal aan de hand van de ontwerpen en de muzikale begeleiding van zangeres Marle Thomson. Zaterdagavond staat in het teken van Elvira ’t Hart. Elvira combineert haar passie voor tekenen met mode en vertelt zaterdagavond hoe zij haar schetsen tot draagbare ontwerpen maakt.

Op zondag begint Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam Dynamic Store met een presentatie van de nieuwe collectie NUTS van Aike Buiting. Aike maakte afgelopen september met haar eerste collectie grote indruk op de jury van Kunstbende. Nu presenteert ze tijdens het OFF SCHEDULE programma haar nieuwe collectie gemaakt met tweedehands materiaal en natuurlijke kleurstoffen, die onder mentorschap van Joris Suk van MAISON the FAUX is ontworpen.

De Dynamic Store is dagelijks geopend van 14:00 uur tot 20:00 uur op de 16de verdieping van de A’DAM Toren in samenwerking met de ontwerpers Acreati, Afriek by Lisa Konno, Aike Buiting, Alexandra Frida, Alix the Label, Anbasja Blanken, Antoine Peters, Astrid Elisee, Bound Amsterdam, Chris van den Elzen, Elvira ’t Hart, Fernanda Fernandes, House of Mulani, Ilke Cop, Judith van Vliet, Lisa Konno, Lhana Marlet, Olaf Hussein, SCHUIT, VJR Jewels en Winde Rienstra. WOW Amsterdam wordt vertegenwoordigd door Tijme Veldt, Ting Gong en Vita Stasiukynaite.

Inspirerende mode-evenementen in hartje Amsterdam
Naast Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam Dynamic Store vinden er in aanloop naar het Catwalkprogramma nog drie OFF SCHEDULE evenementen plaats in Amsterdam. Op maandag 4 juli vindt er een bijzondere samenwerking plaats tussen Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam OFF SCHEDULE en het Foam fotografiemuseum. Hier toont David Laport zijn collectie naast de tentoonstelling van Helmut Newton.

The Hoxton Hotel Amsterdam verwelkomt op dinsdag 5 juli Lola + Lou on record. Lola + Lou nodigt haar gasten uit om hun merkidentiteit te ervaren aan de hand van fotografie, film en illustratie. De avond belooft onder het genot van een glaasje Prosecco een ontspannen bijeenkomst te worden met oprichtster Malou van den Broek.

Esther Haamke tast de manier af om de grenzen tussen mode en andere kunstvormen te overbruggen. Op woensdag 6 juli presenteert Esther tijdens haar OFF SCHEDULE evenement Enter Subtropia haar collectie, geïnspireerd door de Japanse Shirushi Banten kleding en koraal uit de onderwaterwereld. Samen met performancekunstenaar Kiri Mioqi en videokunstenaar Eefje Vaghi transformeert Esther haar show tot een subtropische ervaring.

Deelname aan de evenementen van het OFF SCHEDULE programma is gratis, maar aanmelding via Eventbrite is aan te raden.


Bron: www.fashionweek.nl


Facebook shareComments
Er zijn geen comments