09
Jul

Modelabel Futura in hoofdprogramma Amsterdam Fashion Week

Modelabel Futura in hoofdprogramma Amsterdam Fashion Week

Het nog jonge modelabel ‘Futura’ toont vandaag, 9 juli, zijn nieuwste lente/zomer-collectie 2017 als de zaterdag opener van het hoofdprogramma van de Mercedes-Benz FashionWeek in Amsterdam. Hiermee verhuizen zij van het talentenprogramma ‘Fashion Lab’ dat eerder in het Transformatorgebouw was, naar de grote zaal, de Gashouder. Een succesvolle start van het mens- en womenswear-label van mode-ontwerpers Anne Bosman en Sanne Schepers en zakelijk leider Tom Renema.

Anne Bosman kreeg in 2011 een cum laude beoordeling voor zijn afstudeer-collectie Fashion Design aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, met als bijkomende bonus het winnen van twee H&M Design Awards in 2012. In 2014 behaalde Bosman zijn master Menswear aan het Central Saint Martins in Londen. Tom Renema voltooide in 2013 met succes zijn hbo-studie International Business Management aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam. Vrij snel na het afronden van hun studie en stage (onder andere bij Viktor & Rolf en Gsus) kwamen beide Deventenaren elkaar als oud-studenten van het Etty Hillesum ’t Vlier weer tegen.

Sanne Schepers studeerde net als Anne in 2011 cum laude af in Arnhem en ontving voor haar eindexamencollectie de G-Star Lichting 2011 Award. Zij ging hierna naar Parijs om voor haar master Womenswear te studeren aan l'Institut Français de la Mode. Gedrieën gaven zij inhoud aan hun ideaal om de (mode)wereld vanuit Deventer te veroveren met eigen modecollecties.

Spring / Summer 2017: ‘FUTURA Community’
De nieuwe lente / zomer 2017 collectie gaat over ‘Futura Community’. Het groepsgevoel, het gevoel ergens bij te willen horen, het creëren van een eigen subcultuur met bijbehorende kledingcodes. Persoonlijke krabbels zijn als prints verwerkt en handmatig gedrukt. Elk kledingstuk is handmatig beschilderd en geborduurd, waardoor een unieke laag ontstaat. De collectie bestaat Italiaanse denim stoffen en restmateriaal van Auping.

Er wordt bewust gekozen voor een kleine, intieme show in de grootste zaal van de Westergasfabriek, de Gashouder, en wordt de Futura-presentatie de kleinste show die hier ooit is gehouden.
Op de zondag en maandag direct na de show zal de collectie van dichtbij te zien zijn op de Modefabriek in de RAI. Dit gebeurt in samenwerking met Outspoken. Outspoken is onderdeel van de Modefabriek, een speciale plek binnen de beurs waar mode, design en kunst samensmelten.

DUTCH DESIGN AWARDS
Dat de ontwikkeling van Futura nadrukkelijk in de ontwerpwereld gevolgd en gewaardeerd wordt, mag blijken uit de nominatie van het modelabel voor de Dutch Design Award in de categorie Fashion. De winnaar hiervan wordt op 29 oktober tijdens het Dutch Design Award-gala aan het einde van de Dutch Design Week in Eindhoven bekend gemaakt. Deze Award is één van de belangrijkste ontwerpprijzen in Nederland.Fotocredits: Salon Waldof


Facebook shareComments
Er zijn geen comments