11
Jul

Het einde van de catwalk: Hologrammen in plaats van modellen tijdens Future Generation

Het einde van de catwalk: Hologrammen in plaats van modellen tijdens Future GenerationDe mode-industrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld. Op jaarbasis is deze industrie, die van buiten zo mooi is, goed voor maar liefst een triljoen liter water, een triljoen liter olie, een miljard liter chemicaliën en twintig miljoen ton afval. Future Generation laat met haar nieuwe ervaring ‘The Next Day’ zien hoe het ook kan, hoe het anders kan, hoe het duurzamer kan. Het antwoord op de wereldwijde problemen van de industrie ligt namelijk in technologie. Op maandag 11 juli laat Future Generation tijdens Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam zien hoe virtual reality een revolutionaire rol gaat spelen in de mode-industrie.

Virtuele catwalk: geen samples, geen grondstofverspilling, geen vervuiling
Virtual reality biedt de mode-industrie van de toekomst de mogelijkheid om het verschil te maken. Zo wordt kleding ontworpen met behulp van computerprogramma’s, wat samples, grondstoffen, tijd en ruimte bespaart. Door middel van hologrammen kunnen ontwerpen beleefd worden. De drager van de kleding bepaalt wat het publiek ziet; hij of zij bepaalt wat virtueel wordt getoond in de ruimte om het lichaam. Zo kan de drager kiezen voor een prachtige avondjurk, maar tegelijkertijd een groot kloppend hart of een politieke boodschap laten projecteren.

Technology x fashion
Op maandag 11 juli van 15:00 uur tot 20:00 uur komen technologie en mode samen tijdens dit life-changing evenement. Een creatief en vooruitstrevend team onder leiding van producent Peter Leferink transformeert de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam tot een unieke ervaring uit de toekomst. In de Gashouder laat Art Director Amber Slooten in een aantal blackboxes haar virtueel ontworpen collectie in 3D visuals tot leven komen. Ook in het Transformatorhuis en de Westerliefde zijn bijzondere opstellingen met ledschermen en virtual reality rooms te ervaren. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Credits: 'The Next Day’
Directed by: Pinar & Viola
Hologram concept & virtual designer: Amber Jae Slooten
Choreography: Kim Vos
Performance: Nelle Swan
Sounddesign: Ambassadors
Animation support: Nuformer
Stagefabrics: Showtex
AV design: Jurlights
Stage design: Custom Events
Computers: Magic Bullet
Motion Capture Suit: Fashion & Technology Lab HVA.

Curated by:
Art Director & Producer: Peter C. Leferink
Production Manager: Nike Zuilhof

Made possible by:
Edge Company, Mercedes-Benz, FashionWeek Nederland, TMG, Jacks.

Credits Expositie:
Studio Ultradeluxe
Jasna Rok
Ting Gong

Facebook shareComments
Er zijn geen comments