28
Jan

Tess van Zalinge showt Hollandsch Glorie

Tess van Zalinge showt Hollandsch Glorie

Voor de derde maal showde designer Tess van Zalinge haar collectie onder het label TESSVANZALINGE tijdens Amsterdam Fashion Week. De looks toonden tailoring, ambacht en experiment. ,,Ik zoek naar een clash tussen functionaliteit en sensualiteit, waarbij oversized pakken en lingerie hand in hand gaan.”

Mede door de unieke samenwerking met Royal Delft stonden Nederlands erfgoed, Delfts blauw én het Meisje met de Parel centraal. Samen met de Meesterschilders van royal Delft zijn meerdere, unieke prints ontworpen. Ook TextielMuseum, de Hoedenmakers en MeesterOpleiding Coupeur werkten aan de collectie mee. ,,Ik heb me laten inspireren door de zoot-suits en daar een vrouwelijke vertaling van gemaakt, met focus op ambacht en experiment." Niemand minder dan topfotograaf Paul Bellaart heeft de beelden bij de collectie ‘De Porceleyne Fles’ geschoten.

De signatuur van Tess van Zalinge is het breken met de status quo van lingerie zonder de fundamenten ervan te verliezen, tijdens de show was dat terug te zien in lichaamsvolgende silhouetten in maagdelijk wit kant, opgevolgd door handgevormde lingerie met eigen print. Een waas van Delfts Blauw met daarnaast een kleurrijke, vervaagde marmer print vormden tezamen het kleurbeeld van de collectie. Ook in deze collectie heeft Tess verschillende ambachten toegepast, zoals printen, breien, vouwen, lasercutting en weven. Hollandse ambacht anno 2017.

Geheel in lijn met de huidige see now, buy now’ trend, is de gehele collectie meteen na de show te zien en te koop zijn bij X-BANK. Dinsdag 31 januari is de opening, vrij toegankelijk, in X-BANK aan de Spuistraat 172 te Amsterdam van 17:30 tot 19:30. 

Photocredit: Peter Stigter


Facebook shareComments
Er zijn geen comments