09
Mar

Modebewuste meisjes ontwerpen outfits voor 's werelds beroemdste fashionista

Modebewuste meisjes ontwerpen outfits voor 's werelds beroemdste fashionista


Modebewuste meisjes kunnen vanaf vandaag zelf aan de slag met het ontwerpen van een persoonlijke outfit, gebaseerd op creatieve ideeën en eigen ontwerpen. Mattel introduceert de Barbie® Mode Ontwerpstudio, een speelgoedpakket, bestaande uit basisjurkjes, sjablonen, pennen, stickers en diverse fashion accessoires. Met deze introductie start ook de Design with Barbie® online competitie, waarbij kinderen hun eigen design kunnen uploaden op www.designwithbarbie.nl en bijzondere prijzen kunnen winnen. Zowel de Barbie® Mode Ontwerpstudio als de competitie zijn onderdeel van een jaar dat voor stijlicoon Barbie® volledig in het teken staat van mode.
Elk meisje kan dankzij de Barbie® Mode Ontwerpstudio haar dromen waar maken en een creatieve mode-ontwerpster worden. Zo bepalen de meisjes zelf welke kleding Barbie® draagt en welke rol ze dan speelt. Met de Barbie® Mode Ontwerpstudio komen dromen over outfits die Barbie® nooit eerder heeft gedragen tot leven.

Ook Nederlandse topstyliste Danie Bles is enthousiast over het ontwerpen van een outfit voor Barbie®. De bekende modedeskundige was eerder dit jaar verantwoordelijk voor het stylen van de One of a Kind Barbie® van Sylvie van der Vaart, begin februari onthuld tijdens de internationale speelgoedbeurs van Nürnberg.

“Barbie® is internationaal al meer dan 50 jaar de nummer één stijlicoon. De adembenemende outfits van de beroemde fashionista, door de jaren heen ontworpen door meer dan 70 internationale ontwerpers, waaronder Karl Lagerfeld, Christian Louboutin en Philipp Plein, hebben hun sporen achtergelaten op catwalks van Milaan tot New York. Als ware fashionista vind ik het dan ook fantastisch om voor een icoon als Barbie® een persoonlijke en exclusieve outfit te mogen ontwerpen met de Barbie® Mode Ontwerpstudio”, aldus topstyliste Danie Bles.

Top 5 stylingtips van topstyliste Danie Bles - ByDanie

1. Maak een moodboard met foto’s uit tijdschriften en afbeeldingen van internet, voordat je gaat shoppen
2. Kijk goed naar jouw favoriete popsterren of filmsterren ter inspiratie
3. Laat je inspireren door allerlei stijlen en kijk naar iconen uit het verleden
4. Mix and Match!
5. Maak je outfit af met de juiste accessoires

Tegelijkertijd met de introductie van de Barbie® Mode Ontwerpstudio start Mattel de Design with Barbie® online competitie, waarbij kinderen een eigen ontwerp voor stijlicoon Barbie® online kunnen uploaden op www.designwithbarbie.nl. Het ontwerp met de meeste stemmen wint de hoofdprijs; een Barbie® Fashionista dag. De winnares wordt op deze feestelijke dag samen met haar vriendinnen opgehaald in een roze limousine voor een complete make-over, nieuwe outfit en een eigen fotoshoot. De online Design with Barbie® ontwerpcompetitie loopt tot eind mei.

Barbie® Mode Ontwerpstudio is een ontwerpset bestaande uit een Barbie® met een aantal basisjurkjes en ontwerpmaterialen, zoals sjablonen, pennen, stickers en diverse accessoires, die tijdens de ontwerpsessie te gebruiken zijn. De Barbie® Mode Ontwerpstudio is verkrijgbaar bij o.a. Bart Smit, Intertoys, Toys XL en Top1Toys voor de consumentenadviesprijs van € 29,99.

Volg alle activiteiten en ontwikkelingen rondom Barbie op www.barbie.nl
Facebook: www.facebook.com/barbie
Twitter: @BarbieStyle

Facebook shareComments
Er zijn geen comments