30
Mar

Tassenmuseum Hendrikje ontvangt Flame Shoes van Prada

Tassenmuseum Hendrikje ontvangt Flame Shoes van Prada

Van het Italiaanse modehuis Prada ontving Tassenmuseum Hendrikje vandaag de 2012 Flame Shoes en de Pyramid Frame Bag. De tentoonstelling Samen op Stap!, die maandag 2 april wordt geopend door Jan Jansen, is met deze schenking compleet.

De Flame Shoes behoren tot de lente/zomer 2012 collectie en komen rechtstreeks van de catwalk. Geïnspireerd door Amerikaanse auto’s uit de jaren ’50 met vlammen en al is deze stiletto een ware blikvanger. Popster Fergie is met de schoen gesignaleerd en Katy Perry is met combinatie schoenen en tas gezien tijdens de Parijse Fashion Week. Online is druk gespeculeerd of dit de it schoenen van het zomerseizoen 2012 zijn. De Pyramid Frame Bag in jaren ’50-stijl maakt het een mooi ensemble.Directeur Sigrid Ivo is verrukt met deze schenkingen: “De schoenen zijn flamboyant, excentriek en fantastisch. Ze maken de tentoonstelling, die een lust voor het oog is, helemaal compleet. Ik ben erg blij met dit nieuwste model van Prada.”

Op 2 april opent schoenenontwerper Jan Jansen bij Tassenmuseum Hendrikje de tentoonstelling Samen op Stap! De tentoonstelling laat de ontwikkeling zien van tassen, schoenen en hoeden van 1900 tot nu. Zij ontwikkelden zich van een accessoire tot een must have, essentieel voor elke vrouw die op stap gaat. De eigen collectie tassen van het tassenmuseum wordt aangevuld met schoenen en hoeden uit andere collecties. Samen geven ze een beeld van de tijd, de mode, de economische en technologische ontwikkelingen en gewoontes. In de tentoonstelling zijn ook de rode vintage clutch met bijpassende Herbert Levine schoenen van de Amerikaanse actrice en zangeres Bette Milder te zien.

Tassenmuseum Hendrikje heeft een collectie van meer dan 4.000 tassen vanaf de late middeleeuwen tot heden; buidels, dijzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, koffers, avondtasjes en hand- en schoudertassen van bekende modehuizen en ontwerpers. Het museum is het enige museum ter wereld met zo’n grote en uitgebreide collectie tassen. In 2011 ontving het museum de Time Out Award voor Best Speciality Museum van Amsterdam.

Opening Samen op Stap!
maandag 2 april, 17.30 – 19.30 uur  -besloten-
Om 18.15 uur opent schoenenontwerper Jan Jansen de tentoonstelling

Tentoonstelling Samen op Stap!
Van 3 april tot en met 2 september 2012
Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur

Lokatie
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
www.tassenmuseum.nl

Facebook shareComments
Er zijn geen comments