10
Apr

A Fashion Odyssey - Premsela’s Sustainable Fashion Assignment

A Fashion Odyssey - Premsela’s Sustainable Fashion Assignment

Tijdens het Museumweekend 2012, op 14 en 15 april, organiseert Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode in Het Designhuis in Eindhoven diverse extra design- en modeactiviteiten voor jong en oud. Het museum is het hele weekend gratis toegankelijk.

 

A Fashion Odyssey - Premsela’s Sustainable Fashion Assignment
Premsela vroeg drie jonge Nederlandse modeontwerpers onderzoek te doen naar duurzaamheid. Iñiy Sanchez, Elsien Gringhuis en Berber Soepboer maakten duurzame ontwerpen die samen met een film over het ontwerpproces te zien zijn. De minitentoonstelling wordt op zaterdag 14 april geopend door modefotograaf, filmmaker en allround creatieveling Javier Barcala en is vervolgens tot 20 mei te zien. Aanmelden via rsvp@premsela.org o.v.v: Opening A Fashion Odyssey

Moving Meshes dans- en muziekvoorstelling
Ontwerper Maria Blaisse maakte drie levensgrote flexibele vormen van slanke bamboestrips die ze Moving Meshes noemde. Deze waren al te zien in de tentoonstelling Connecting Concepts, maar speciaal voor het Museumweekend laat Blaisse een danser de interactie met de structuren aangaan, waardoor telkens nieuwe vormen ontstaan.

Lezing en rondleiding My first Design Collection
Wat is design nu eigenlijk? Hoe beoordeel je een object en hoe weet je wat het waard is? Allemaal belangrijke vragen wanneer je zelf design wilt kopen. Kunsthistoricus en taxateur Rob Driessen geeft een lezing waarin deze punten aan bod komen. Vervolgens neemt curator Ed van Hinte de deelnemers mee voor een rondleiding door Connecting Concepts zodat deze nieuw vergaarde kennis direct toegepast kan worden op de designobjecten in de expositie. Wat zou u kopen? Voor meer informatie over My first Design Collection klik hier. Aanmelden via rsvp@premsela.org o.v.v: Museumweekend MfDC

Kinderworkshop:
Kinderen gaan samen met ontwerper Anna ter Haar aan de slag om een eigen designobject te ontwerpen. Ze bezoeken eerst samen de tentoonstelling Connecting Concepts om inspiratie op te doen. De resultaten worden gebruikt als decorstukken voor de fotoshoot van modecollectief Painted. Aanmelden via rsvp@premsela.org o.v.v: Kids Workshop Museumweekend

Fotoshoot Painted:
Modecollectief Painted organiseert een heuse fotoshoot die bij te wonen is voor publiek. De modellen dragen jurken die in India zijn gemaakt in samenwerking met lokale ontwerpers.

Professionele trampoline:
De trampoline van zZz is playing: Grip is onderdeel van de tentoonstelling Connecting Concepts. Kom kijken naar een trampoline demonstratie.

Rondleidingen:
Wat maakt Dutch Design ‘Nederlands?’ Kom het te weten tijdens de rondleidingen op zaterdag en zondag door de tentoonstelling Connecting Concepts.

Over het Designhuis
Premsela, Nederlands instituut voor Design en Mode programmeert het Designhuis in Eindhoven i.s.m. Capital D, de Design Coöperatie van de Brainport regio Eindhoven en de gemeente Eindhoven.
Bamboo Meshes - Maria Blaisse
 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments