16
Apr

A Man's Story

A Man's Story

Dinsdag avond op de bank, net terug van de sportschool. Voor ik ga slapen, besluit ik nog even te kijken of de gasten bij Paul en Witteman nog iets spannends te melden hebben. Niet echt. Ik pak de afstandsbediening, druk op een licht vervaagde 2 (die inmiddels meer aandoet als een 7) en plots: complete verbijstering. De anderhalf uur die hierop volgt heb ik met open mond doorgebracht. Daarna heb ik heerlijk gedroomd.

 

Je zou de documentaire 'A man's story ' alleen al kunnen kijken omdat Ozwald Boateng een ontzettend mooie en charmante man is. (Ja hallo, alsof de film 'Transformers' alleen wordt gekeken om de 'in robot veranderende auto's.') Voor degene bij wie niet direct een belletje gaat rinkelen: Boateng is een kleermaker, ontwerper en stilist op het gebied van mannemode. Hij ontwerpt onder zijn eigen naam maar heeft van 2004 tot 2007 ook gewerkt als creative director voor Givenchy.  

 

Tijdens 'A man's story' komen 12 jaar van Boatengs leven voorbij geraasd: een leven dat bestaat uit veel ups, maar zoals het er jammer genoeg bij lijkt te horen, ook met veel downs. De documentaire laat zien dat nogal wat doorzettingsvermogen vergt om de top te bereiken. En dat die spreekwoordelijke top niet altijd garant staat voor geluk. Soms juist integendeel. Toch blijft Boateng, wat er ook in z'n achterhoofd afspeelt, een stralend middelpunt. Het zonnetje in huis, juist in donkere dagen.

De weg van onbekend designer naar wereldster doet jouw inspiratietank laten overstromen. Ik ben groot fan.

 


 

De documantaire 'A man's story' is te zien via het Avro Close Up portal: http://cultuurgids.avro.nl/front/detailcloseup.html?item=8269993

 


Facebook shareComments
Er zijn geen comments