01
May

Claudia Sträter opent Vintage Store

Claudia Sträter opent Vintage Store
Claudia Sträter ontvangt ruim 6000 vintage items
Claudia Sträter opent 4, 5 en 6 mei 2012 een unieke vintags store om geld in te zamelen voor vrijwilligersorganisatie Dress for Success. Deze tijdelijke winkel is onderdeel van de Duik in de Kast campagne, waarbij vrouwen gevraagd werd om ‘’vintage’’ kleding van het Nederlandse modelabel in te leveren in ruil voor 30 euro korting op de nieuwe collectie. Aan deze oproep werd massaal gehoor gegeven: binnen drie weken werden er ruim 6000 items ingeleverd!


42 jaar modehistorie
Van leren rokken en broeken uit de jaren 80 en 90, enkele bijzonder goed bewaard gebleven items uit de jaren 70 maar ook recentere items uit de jaren 00 tot zo goed als nieuwe winterjassen zullen tijdens de driedaagse vintage verkoop verkocht worden. Daarnaast worden ook exclusieve items uit het Claudia Sträter archief verkocht, waaronder enkele trenchcoats en prachtige wollen mantels uit de jaren 80 van het Claudia Sträter jassenmerk Maura. De verkoopprijzen voor de vintage kleding variëren van 10 tot 75 euro.


Dress for Success
De volledige opbrengst van de vintage kleding gaat naar Dress for Success, een stichting die werkzoekenden aan goede sollicitatiekleding helpt. Farida Bechoe, destijds werkzoekende, schakelde de organisatie in tijdens een (financieel) zware periode. ‘’Het bezoek aan Dress for Success overtrof al mijn verwachtingen. Ik kwam terecht in een mooie chique winkel en werd met open armen ontvangen. Ik mocht een mooi pak met bijpassende schoenen en accessoires uitzoeken. Doordat ik iets moois aanhad voelde ik me heel zelfverzekerd. Ik heb het pak door de jaren heen bij al mijn sollicitaties gedragen. Het is mijn gelukspak: ik werd vanaf die tijd altijd aangenomen!’’

Meer informatie op www.claudiastrater.com

 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments