02
May

Premsela tentoonstelling Spring – Over topdesign, talent en inspiratie

Premsela tentoonstelling Spring – Over topdesign, talent en inspiratie

Premsela organiseerde tentoonstelling Spring – Over topdesign, talent en inspiratie in samenwerking met Capital D, de Design Coöperatie van de Brainport regio Eindhoven. Curator Miriam van der Lubbe selecteerde vijftien gerenommeerde vormgevers die de breedte van het designveld vertegenwoordigen. Zij schoven ieder een jonge, getalenteerde ontwerper naar voren die ze bewonderen en vertelden wie hen inspireerde aan het begin van hun eigen carrière. Een selectie van foto’s op hoge resolutie van de presentatie in Studio Zeta is nu te downloaden via http://www.flickr.com/photos/23903275@N06/sets/72157629488326622.

Ook vonden er drie designdebatten plaats onder de naam The Milan Breakfasts en organiseerde Premsela in samenwerking met het Vitra Design Museum het symposium Never Mind the Mainstream. De presentaties en discussies boden verdieping in een week waarin het presenteren van nieuw werk centraal staat en trokken volle zalen.

Breakfast #1: The Real Deal   http://vimeo.com/40708326
Over hoe ontwerpers steeds vaker een bijdrage leveren aan de grote vraagstukken van onze tijd, in plaats van enkel bruikbare producten vorm te geven.
Met panelleden: Koert van Mensvoort (Next Nature Network), Jan Boelen (Design Academy Eindhoven), Maya Ben David (ontwerper) en Ravi Naidoo (Design Indaba). Moderator Saskia van Stein (Design Academy Eindhoven)

Breakfast #2: Strategic Creativity  http://vimeo.com/40721140
Over de toegevoegde waarde van ontwerpers in multidisciplinaire teams waarin zij aan sociale, culturele en economische kwesties werken.
Met panelleden: Sissel Tolaas (geurontwerper), Elena Pacenti (Domus Academy Research Center), Bas Raijmakers (Design Academy Eindhoven), Mike Thompson (Creative Industry Scientific Programme) en Johan Kramer (Nederlandse consul-generaal in Milaan). Moderator Danielle Arets (Design Academy Eindhoven)

Breakfast #3: Activate the Future!   http://vimeo.com/40773846
Over hoe actueel designengagement er uitziet en hoe we de huidige financiële crisis aan kunnen grijpen om een nieuwe toekomst voor design te activeren.
Met panelleden: Zuzanna Skalska (trendonderzoeker VanBerlo), Pete Collard (British Council) en Tamar Shafir (student). Moderator Tim Vermeulen (Premsela)

The Milan Breakfasts is een project van Premsela, Design Academy Eindhoven en Capital D.

Symposium Never Mind the Mainstream 
Premsela en het Vitra Design Museum organiseerden een symposium over experiment en onderzoek in de historische en hedendaagse designindustrie in Duitsland en Nederland. Interviews, presentaties en een paneldiscussie behandelden onderwerpen als massaproductie versus kleinschalige productie, ambacht en DIY; globale versus lokale productie en open source versus copyrights.

Keynote presentaties van:
Aaron Betsky http://vimeo.com/41200630
Rogier van der Heide (Philips) http://vimeo.com/41201438
Anne Mieke Eggenkamp (Design Academy Eindhoven) http://vimeo.com/41202051
Pieter Kool (G-Star Raw) http://vimeo.com/41200604
Interview met Hella Jongerius door Aaron Bertsky http://vimeo.com/41289690
Paneldiscussie met http://vimeo.com/41289522
Konstantin Grcic, Julia Lohmann, Jurgen Bey en Rogier van der HeideFotografie David Bellucca.

Facebook shareComments
Er zijn geen comments