03
May

FASHIONCLASH Maastricht 2012 - Internationaal & interdisciplinair mode evenement

FASHIONCLASH Maastricht 2012 - Internationaal &  interdisciplinair mode evenement


Van 8 tot 10 juni vindt de 4de editie van FASHIONCLASH Maastricht, een inspirerende mode clash in Maastricht plaats! Meer dan 100 jonge talenten uit 20 verschillende landen komen bij elkaar voor alweer de 4de editie van het internationale en interdisciplinaire modeweekend van Maastricht: FASHIONCLASH Maastricht 2012.

FASHIONCLASH Maastricht is een uniek podium waarbij met name jong talent uit binnen- en buitenland de mogelijkheid krijgt hun werk te tonen aan een divers nationaal en internationaal publiek. Voor het (vak)publiek en de bezoekers is dit een unieke gelegenheid om talent te ontdekken en om geïnspireerd te raken door mode in allerlei opzichten. Inmiddels hebben meer dan 500 talenten uit binnen- en buitenland genoten van het FASHIONCLASH platform.
FASHIONCLASH Maastricht 2012 toont het werk van veelbelovende talenten door een gevarieerd programma.  Het evenement is voor iedereen toegankelijk en het programma biedt voor ieder wat wils. Voor het modeshow programma is er kaartverkoop en de rest van het programma is gratis toegankelijk.

Er zijn MODESHOWS van veelbelovende mode talenten, een EXPOSITIE, PERFORMANCES, CLASH PROJECT, project THEATRALE ONTMOETINGEN, en, Fashion Across Borders / Runway Malta Contest, de 2de  editie van de FASHIONCLASH Market in Centre Céramique. En om het geweldige programma te vieren is er FASHIONCLASH Party met niemand minder dan Bas Kosters. Op de catwalk showen Nederlandse labels, zoals Femke Agema, Gomes Esser Design en Jonathan Christopher hun nieuwste collecties. Verder is er werk te zien Ivana Pilja uit Servië, Sasha Kanevski uit Ukraine, Pierre-Antoine Vettorello uit België, Lenka Srsnova uit Slovakije, Daniela Barros uit Portugal, Kamila Gawronska Kasperska uit Polen, Tata Christiane uit Duitsland, Omar Valladolid uit Peru, Hao-ni Tsai uit Taiwan en ga zo maar door. De voormalige decorfabriek van de Mosa wordt tijdelijk omgetoverd tot een bijzondere tentoonstelling die de kunst van mode laat zien. Creaties en ontwerpen van verschillende disciplines, die een link met mode hebben, worden gepresenteerd in één ruimte in de de expositie. Er is werk te zien van veel belovende fotografen als Peter Godijn en Lonneke van der Palen en bijzondere werk van Keta Gutmane, Merel van Gils en Sara Vrugt. Daarnaast kun je het werk van mode ontwerpers zoals Marije de Haan, Suzanne Dikker, May Bernardi en Anne-Kathrin Bannier van dichtbij te bewonderen.

Het Clash project is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen. Voor de vierde keer geven tien niet-modeontwerpers hun visie op mode en vertalen dit naar autonome modecreaties. Dit jaar gaan onder andere ontwerpster Maaike Fransen, product ontwerpers Kaspar Hamacher en kunstenares Olek de uitdaging aan.

FASHIONCLASH Market #2
Tweede editie van het succesvolle FASHIONCLASH Market vindt plaats in Cenre Céramique gedurende het internationale mode evenement FASHIONCLASH Maastricht 2012. FASHIONCLASH Market is een speciale gelegenheid om unieke kleding, sieraden en accessoires van jonge ontwerpers te kopen.

SALON/MAASTRICHT 1t/m 10 juni
Ten tijde van FASHIONCLASH Maastricht 2012 en tegen de achtergrond van Manifesta 9 in Genk is SALON/ uitgenodigd een project te realiseren in Maastricht van 1 juni t/m 10 juni. Tijdens SALON/Maastricht wordt op verschillende locaties het werk van een vijftigtal kunstenaars en designers gepresenteerd.

FASHIONCLASH Maastricht 2012 is een onderdeel van Cultuurzomer Maastricht. Maastricht en haar festivals, theaters en musea beloven 122 dagen met spraakmakende, culturele festiviteiten en smaakvolle, muzikale, theatrale, kunstzinnige en modieuze evenementen. Dé ideale mogelijkheid om te proeven van het bijzondere smakenpalet van Maastricht, kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa 2018. ?

Kom naar Maastricht en ervaar het zelf!

Kaartverkoop en informatie over programma/deelnemers zie bijlage of www.fashionclash.nl.Info: www.cultuurzomermaastricht.nl

Facebook shareComments
Er zijn geen comments