04
May

Humana veilt jurk van Olcay Gulsen op eBay

Humana veilt jurk van Olcay Gulsen op eBay

“Ik wil dat vrouwen overal ter wereld succes hebben, dus ook de vrouwen in DR Congo”

Vanaf vandaag kan iedereen de nieuwe eigenaar worden van de Versace party jurk van Olcay Gulsen. Ontwikkelingsorganisatie Humana veilt dit topstuk via eBay. De opbrengst gaat naar een speciaal onderwijsproject voor vrouwen in DR Congo. Op zondag 13 mei (Moederdag) wordt de gelukkige nieuwe eigenaresse bekend gemaakt op het Humana ReLoved Festival.

Via Twitter
Toen Humana Olcay Gulsen om vier uur ’s nachts spontaan vroeg haar kanariegele Versace jurkje ter beschikking te stellen voor vrouwen in DR Congo, twitterde ze simpelweg: “Geen probleem! Waar kan ik hem heen sturen?”. Enkele dagen later ontving Humana de jurk, met een briefje van Olcay voor de nieuwe eigenaresse. “Ik hoop dat je de jurk met veel plezier zal dragen. Liefs, Olcay”.


 

Voor het goede doel
Humana veilt de jurk via eBay. Vandaag (donderdag 3 mei) begint de veiling, die 10 dagen zal duren. De opbrengst gaat naar vrouwenonderwijs in DR Congo. In dit project leren vrouwen zelfstandig ondernemen. Dat is de reden dat Olcay haar kostbare jurk graag afstaat. “Ik wil dat vrouwen overal ter wereld succes hebben, dus ook de vrouwen in DR Congo. Goed dat Humana via projecten de zelfredzaamheid van deze vrouwen verbetert. Ik hoop dan ook dat de veiling veel geld oplevert voor dit project!” , aldus zakenvrouw Olcay. Het bieden op haar jurk begint bij 1000 euro.
Te duur?
Is het startbod van de jurk te hoog? Op 13 mei vindt de eerste editie van het Humana ReLoved Festival plaats. Dit is een open kledingruil : een loods vol waslijnen waar vrouwen kleding die ze niet dragen kunnen ophangen en ruilen voor kleding van anderen. Dé kans om garderobes compleet te vernieuwen! De gemiddelde vrouw heeft maar liefst 22 kledingstukken in haar kast die ze nooit draagt. Ruilen bespaart een hoop geld en de ticketverkoop brengt geld op voor vrouwenonderwijs in DR Congo. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.littlegreendress.nl/shop.


Tijdens Humana Reloved Festival wordt bekend gemaakt wie deze zomer straalt in de Versace van Olcay Gulsen.Facebook shareComments
Er zijn geen comments