06
May

Kledingruil op Leiden Centraal Station

Kledingruil op Leiden Centraal Station

Op 7 mei van 13:00 – 18:00 vindt een open kledingruil voor duizenden mensen plaats. Verschillende BN’ers hebben een kledingbijdrage geleverd. Deze ruil is het startsein van de Nationale Kledinginzamelmaand, een initiatief van o.a. Humana.

Met de boodschap ‘Fashion2, Geef kleding een tweede leven’ start op 7 mei op Leiden CS het eerste Fashion2-initiatief, de Nationale Kledinginzamelmaand.

Het project Fashion2 is een initiatief van de Nederlandse inzamelaars en verwerkers van textiel, vertegenwoordigers van textielverkopers, Milieu Centraal, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Agentschap NL.
Uit onderzoek van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT) en Agentschap NL blijkt dat 65% van het textiel dat in het afval terecht komt, nog geschikt is voor hergebruik of voor recycling. Dat is goed voor mensen die nauwelijks geld hebben om kleding te kopen én het milieu.

Op Leiden CS verschijnt op 7 mei van 13.00-18.00 uur een kledingfestijn. Er komen rekken met gebruikt textiel van goede kwaliteit én kleding van BN’ers, onder wie PvdA-leider Diederik Samsom en acteur/presentator Bas Muijs. Wilde je altijd al een jurkje of t-shirt van een bekende Nederlander  hebben? Kijk dan in je kledingkast en neem mee wat je wilt inruilen. En kom naar het Centraal Station in Leiden! Wie weet ontmoet je de oude eigenaar van je nieuwe t-shirt wel…
 

Facebook shareComments
Er zijn geen comments