08
May

Het Humana Reloved Festival

Het Humana Reloved Festival

Vernieuw je garderobe en maak jezelf, je moeder en Afrikaanse vrouwen blij. Dit jaar wordt Moederdag (13 mei) een echte modedag. Ontwikkelingsorganisatie en kledinginzamelaar Humana organiseert die dag samen met Little Green Dress het Humana ReLoved Festival. De ultieme open kledingruil op een unieke locatie: de grote Humana loods in Utrecht. Jaarlijks passeren hier miljoenen kilo’s kleding de revue, van Chanel tot Zeeman, om te beginnen aan een tweede leven. Kom ruilen!

Tijdens het Humana ReLoved Festival hangt de grote Humana loods vol waslijnen met kledingstukken die op zoek zijn naar een nieuwe liefde. De spijkerbroek die al zo lang onder in de kast ligt, kan hier worden geruild voor een nieuw topstuk. De gemiddelde vrouw heeft namelijk maar liefst 22 kledingstukken in haar kast die ze nooit draagt. Sterker nog: we dragen met z’n allen 80 % van de tijd maar 20 % van onze kleding. Tijd dus om je oude liefdes aan een ander over te laten en zelf op zoek te gaan naar dat ene item dat je hart sneller doet kloppen. Van 13 tot 18 uur kunnen vrouwen genieten van een mooie modedag. Naast een grote open kledingruil worden er stylingsworkshops gegeven door een professioneel styliste. Met haar tips en trucs kun je daarna je modebewustheid testen tijdens een stylingwedstrijd. Met een mooie prijs voor de winnares uiteraard. Wil je jouw geruilde kledingstuk omtoveren tot een uniek item? Meld je dan bij de restylers die met de naaimachine klaar zitten om je kleding te pimpen. Gewoon lekker bijpraten met je moeder onder het genot van een stuk taart en een lekker biodrankje kan natuurlijk ook.

Je portemonnee blij, de wereld blij

Het ReLoved Festival wordt georganiseerd door Humana samen met Little Green Dress. Humana ondersteunt al 25 jaar duurzame projecten in
zuidelijk Afrika, terwijl Little Green Dress heel Nederland kleding laat ruilen. Op het ReLoved Festival kunnen Nederlandse vrouwen hun garderobe compleet vernieuwen en daarmee tegelijk vrouwen in Afrika steunen. De opbrengst van de ticketverkoop en de overgebleven kleding gaat namelijk naar een speciaal onderwijsproject voor vrouwen in DR Congo. Jij blij, je moeder blij, en vrouwen in Afrika een betere toekomst. Zo wordt bijdragen aan ontwikkelingshulp wel erg leuk…

Korting voor moeders en dochters

Op Moederdag gaan moeders en dochters voor een speciale prijs naar het Humana ReLoved Festival. Maar zussen, vriendinnen, tantes en grootmoeders zijn natuurlijk ook welkom.


Tickets voor het Humana ReLoved Festival zijn te koop via de website van Little Green Dress:

http://www.littlegreendress.nl/shop.

Wanneer: Zondag 13 mei 2012

Waar: Techniekweg 22, Utrecht

Prijzen: Entreekaart € 7,50

Moeder-dochterticket € 10 (2 entreekaarten)

www.humana.nl


Facebook shareComments
Er zijn geen comments