14
May

Fashion Ontwerpwedstrijd groot succes!

Fashion Ontwerpwedstrijd groot succes!


De Fashion Ontwerpwedstrijd van het Groninger Museum is een groot succes. Maar liefst 400 creatievelingen uit heel Nederland leverden een ontwerp in. De jury, bestaande uit modeontwerper Iris van Herpen, ELLE hoofdredacteur Cécile Narinx en conservator hedendaagse kunst en mode Sue-an van der Zijpp, koos 8 mei de 30 beste ontwerpen. Op zaterdag 19 mei worden de winnaars bekendgemaakt.


Inzendingen
De opdracht luidde: Ontwerp een jurk voor barbie en laat je hierbij inspireren door de tentoonstellingen van Azzedine Alaïa of Iris van Herpen. Er zijn drie categorieën: kinderen, jongeren en volwassenen. De winnaars krijgen niet alleen mooie prijzen zoals een Fashion cheque, maar hun ontwerpen worden ook nog eens tentoongesteld in het museum en gepubliceerd in het Museummagazine. De ontwerpen zijn tentoongesteld in het Info Center. Bezoekers kunnen hier hun stem uitbrengen voor de Publiekprijs. Het Groninger Museum is verrast door de vele prachtige inzendingen. Zo zijn er veel verschillende materialen gebruikt, zoals hout, zijde, honingraat, boomschors en bierdopjes.

Azzedine Alaïa
Tot en met 27 mei 2012 is de tentoonstelling Alaïa. Azzedine Alaïa in de 21e eeuw te zien. Azzedine Alaïa is één van de belangrijkste modeontwerpers van de afgelopen decennia. De naam Alaïa staat voor glamour, sensualiteit, stijl, pasvorm, zelfvertrouwen, comfort en natuurlijk sexappeal. De tentoonstelling toont zijn prachtige modecreaties van de afgelopen tien jaar.

Iris van Herpen
Tot en met 23 september is de eerste grote solotentoonstelling van Iris van Herpen te zien. Iris van Herpen is een van de spraakmakende jonge ontwerpers van dit moment. Zij staat bekend om haar opvallende creaties waarbij zij traditioneel vakmanschap combineert met gedetailleerd handwerk en innovatieve technieken. Zij exposeert in binnen- en buitenland en was afgelopen jaar winnares van de Dutch Design Award en de Mercedez Benz Dutch Fashion Awards.

www.groningermuseum.nl/genomineerden-voor-de-fashion-ontwerpwedstrijd

Facebook shareComments
Er zijn geen comments