11
May

Lancering eerste Fairtrade-Fairmined sieraden in Nederland

Lancering eerste Fairtrade-Fairmined sieraden in Nederland

Goud is waardevol en een gouden sieraad heeft vaak een bijzondere betekenis. Helaas brengt goudwinning grote schade toe aan mens en milieu en zien goudmijnwerkers maar weinig terug van de werkelijke waarde van hun goud. Solidaridad ziet dat het beter kan en werkt, samen met mijnbouwgemeenschappen, mijnbouwers en juweliers, aan de ontwikkeling van Goed Goud.

Nederlands bekendste sieradenontwerpster, Bibi van der Velden, vindt het belangrijk dat goudmijnwerkers krijgen waar ze recht op hebben. Om haar betrokkenheid bij Goed Goud te onderstrepen, ontwierp zij een uniek unisex armbandje. Bibi: “Mensen die het kostbare goud voor ons beschikbaar maken, hebben ook recht op eerlijke verdiensten en veilige werkomstandigheden. Ook ik ben daarom op weg naar Goed Goud”.


Het Goed Goud armbandje dat Bibi speciaal voor dit doel ontwierp, is zowel robuust als elegant. Het heeft een messing ring met gegoten icoontjes en is in grootte verstelbaar. Bibi: “Ik heb voor een ringvorm gekozen omdat die voor oneindigheid staat. De icoontjes op de ring staan voor vrijheid, vrede, wereldgeluk, liefde en de ster is mijn persoonlijke symbool.”


Katja Römer-Schuurman ontving van  Santiago Ramírez (Peruaanse mijnbouwer) de eerste 'Goed Goud' -armband met Fairtrade & Fairmined (FT&FM)-keurmerk. Wereldwijd is dit het eerste certificeringsinitiatief in de sieradensector dat een eerlijke, veilige en mileuvriendelijke wijze van goudwinning garandeert.

Door voor 15 euro hét Goed Goud armbandje te bestellen, steun je het werk van Solidaridad voor de ontwikkeling van duurzaam goud.


Het armbandje is te bestellen via http://www.opwegnaargoedgoud.nl


Foto: Estella Gonzales Limachi


Facebook shareComments
Er zijn geen comments