17
Jan

Maik de Boer presenteert Finale Editie tijdens Modefabriek, winnaar ontvangt 2.250 euro stimuleringsprijs Premsela

Maik de Boer presenteert Finale Editie tijdens Modefabriek, winnaar ontvangt 2.250 euro stimuleringsprijs Premsela

Zondag 22 januari strijden ontwerpers La Femme Chic, Deveney, Nawal en Uzuri Couture met elkaar tijdens onze Finale Editie. De 4, door MAFB ontdekte ontwerpers, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe collectie. De lat ligt hoog voor de ontwerpers, want hun collectie wordt beoordeeld door Els van der Plas (Premsela), Ronald Kahn (Cool Cat), Angelique Hoorn (Angelique Hoorn Management), Caroline Krouwel (Modefabriek), Steven Dahlberg (Chefmode JFK) en Mariana Verkerk (Hollands Next Top Model). De presentatie is in handen van niemand minder dan RTL4 presentator Maik de Boer.  
Maik de Boer draagt MAFB een warm hart toe. Zo presenteerde hij eerder de West - Editie in het Machinegebouw van de Westergasfabriek en was hij diverse keren als frontrower aanwezig. 'We moeten trots zijn dat we in een stad wonen met 178 nationaliteiten. MAFB geeft in Amsterdam en in Nederland iedere mode- en cultuurstroming een podium en daar wil ik me graag hard voor maken.'

De Finale Editie is niet alleen de eindstrijd voor de ontwerpers maar ook voor de vier winnende modellen van afgelopen jaar. In 2011 is er bij iedere editie een winnend model uitgekozen. Samantha Jackson, Ladonna Danso, Leila Aigbedion en Kim Mannaert lopen in de finale op de catwalk voor de winnende ontwerpers. Alle modellen worden voorbereid op de battle door catwalkcoach Caroline van Leerdam.

Samen met de jury heeft MAFB een mooi coaching pakket samengesteld voor de uiteindelijke winnaars. Voor de ontwerper is dit een stimuleringsprijs van Premsela t.w.v. 2.250 euro en een dagje styling assisent bij een redactionele shoot van Angelique Hoorn Management. Styling Clinics biedt het winnend model een portfolio shoot aan en mag 25 februari als VIP naar de ModelConvention van Mariana Verkerk.

Els van der Plas, directeur Premsela: "Premsela, Nederlands Instituut voor Design & Mode vindt het belangrijk deel te nemen aan de evenementen van MAFB, omdat het onbekend mode talent een podium en kansen biedt. MAFB richt zich op studenten van het Middelbaar Beroeps Onderwijs, die niet alleen creatief zijn, maar ook echt het ambacht leren. De modewereld heeft hier niet altijd aandacht voor. Jonge mensen met diverse achtergronden en ambities krijgen zo kansen."

Er is meer! Op zondag 22 januari en op maandag 23 januari presenteert MAFB ook nog eens haar eigen showroom op de Modefabriek. In de showroom exposeren alle winnaars. De showroom laat zien welke internationale thema’s richting geven aan de modevormgeving in Nederland.

Op uitnodiging van MAFB is ROCvA onderdeel van het mode programma van MAFB tijdens de Modefabriek. Tijdens het juryberaad showen  studenten van de mode opleiding van ROCvA hun ontwerpen op de catwalk. En ook hun collecties zijn te zien in de showroom van MAFB. Het flowburo, het evenementenbureau dat gerund wordt door verschillende studenten van het ROCvA, ondersteunt het productieteam van MAFB.

Harro Bosma, Directeur Onderwijs ROC van Amsterdam en MBO College Zuid: “Binnen de event opleiding werken we nu al een paar jaar samen met MAFB. Binnen het ROC van Amsterdam hebben wij hierdoor de mogelijkheid om optimaal de buitenwereld met onderwijs te mixen. Daarvoor zijn we MAFB en hun partners meer dan dankbaar voor. Met de weg naar College Zuid haakt ook onze opleiding mode aan. In de Finale - Battle en de showroom van MAFB kunnen onze studenten laten zien wat ze kunnen. Op naar een nog mooiere samenwerking!â€Â

Wat: MAF Fashion Battle - Finale Editie
Datum: zondag 22 januari 2012
Locatie: Minitheater van de Modefabriek in Rai Amsterdam
Tijd: 16.00 uur tot 18.00 uur

Wat: MAFB Showroom
Datum: zondag 22 en maandag 23 januari 2012
Locatie: Modefabriek in Rai Amsterdam
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

Voor een persaccreditatie kunt u tot 19 januari contact opnemen met publiciteit@mafb.nl

www.mafb.nl, www.facebook.com/musicandfashionbattle, www.twitter.com/MAFBOfficial

Facebook shareComments
Er zijn geen comments