16
May

DE O'NEILL PKRA KITESURF WORLD CUP

DE O'NEILL PKRA KITESURF WORLD CUP

O’Neill Kitesurf World Cup 2012 is in volle gang. De organisatie maakt zich op voor het event waarbij de beste freestyle en race kitesurfers ter wereld van 15 tot en met 20 mei worden verwacht in Scheveningen.

Het jaar 2012 is belangrijk voor O’Neill; het in 1952 door Jack O’Neill opgerichte merk viert dit jaar namelijk haar 60ste verjaardag! O'Neill Global Sports Marketing Director, Bernhard Ritzer, legt uit: "Wij zijn heel blij dat de Gemeente Den Haag O’Neill de mogelijkheid heeft geboden om de O’Neill Kitesurf World Cup dit jaar in Nederland te mogen organiseren. Dit als belangrijk onderdeel van de viering van ons 60-jarig bestaan. Nederland is tot op heden nog nooit het toneel geweest voor een PKRA World Tour stop ondanks de goede kitesurf omstandigheden en een zeer snel groeiende fan-base van deze sport, dus voor O’Neill geen betere timing om dat nu recht te zetten." Met de organisatie van de O’Neill/Nuon Kitesurf World Cup in 2000 en 2001 nog in het geheugen, richt O’Neill zich nu met de support van de prestigieuze PKRA World Tour vol enthousiasme op het uitbreiden van de diepe roots van het merk in de kite sport. Naast een aantal andere grote events die in 2012 zullen plaats vinden, zoals de O'Neill Cold Water Classic Santa Cruz en de O'Neill Wake the Line, creëert de O’Neill Kitesurf World Cup een extra kans om de viering van het 60-jarig bestaan van O’Neill groots te vieren samen met fans en mensen uit de kite wereld.

Tijdens het event zullen naast twee grote feesten ook een aantal activiteiten worden georganiseerd. Kevin Langeree, PKRA World Tour kampioen 2009 en al zeker 11 jaar O'Neill Team rider, zegt: "Ik vind het absoluut fantastisch dat O’Neill de PKRA naar Nederland haalt. Ik doe al 9 jaar mee aan de wedstrijden van deze tour en er is nog nooit een stop in Nederland georganiseerd. Met deze wedstrijd bijna letterlijk in mijn achtertuin, hoop ik net een streepje voor te hebben op de andere deelnemers. Ik kan ‘s avonds lekker in mijn eigen bed crashen en heb al mijn vrienden hier om me heen die me kunnen aanmoedigen. Dat is voor mij echt een enorme boost!"

Over PKRA
De PKRA Kiteboard World Tour wordt wereldwijd gezien als de meest prestigieuze Kiteboard tour. Al 10 jaar lang wordt de PKRA continu ondersteund door de beste professionele riders ter wereld, alle experts uit de kite industrie, fans en natuurlijk de media. De PKRA Tour is opgebouwd uit een aantal top Kiteboard evenementen die over de hele wereld plaats vinden, onder leiding van de beste professionals uit de Kiteboard industrie, met als disciplines freestyle, wave riden en race, en met als deelnemers de beste kiteboarders op deze planeet.

Over O’Neill
O’Neill, het originele Californische surf, sneeuw en lifestyle merk, werd opgericht in 1952. Een jonge man genaamd Jack O’Neill gebruikte zijn onstuitbare passie voor het surfen, om Moeder Natuur te verslaan. Met ’s werelds eerste neopreen wetsuit, had Jack succesvol een manier gevonden om zijn surfsessies te verlengen in het ijskoude water van Noord-Californië. Snel hierna opende hij de deuren van zijn eerste surfwinkel in Santa Cruz. Ondanks dat er veel is veranderd sinds deze bescheiden start, is de visie van Jack altijd doorgevoerd in het produceren van functionele en innovatieve boardride producten en ligt deze visie in de kern van alles wat het bedrijf doet. De kernwaarden van O’Neill zijn dan ook innovatief in stijl en technologie waardoor het merk zich echt heeft toegewijd aan het doorontwikkelen van producten voor actie sporten. Vanaf het allereerste neopreen wetsuit en surflijn, tot ’s werelds eerste naadloze boardshort en een assortiment baanbrekende draagbare elektronica, O’Neill’s geestdrift in innovatie zal het bedrijf altijd voortstuwen.

Vandaag de dag is O’Neill over de hele wereld verkrijgbaar. Uitgaand van haar rijke historie en de wereldwijde populariteit van de boardriding cultuur, zal O’Neill altijd toegewijd zijn de ontwikkelingen te stimuleren en te groeien in haar reputatie als een van de meest toonaangevende merken in de jongeren Lifestyle markt.


Facebook shareComments
Er zijn geen comments