16
May

Amsterdams label Kiboots verovert de wereld

Amsterdams label Kiboots verovert de wereld

Dat Kiboots 'made for walking' zijn is duidelijk. Het jonge Amsterdamse label dat binnen twee jaar Nederland veroverde met haar one of a kind boots met "K" logo blijft ook in de rest van de wereld niet onopgemerkt. Deze winter is het zelfs verkrijgbaar bij vooraanstaande winkels in 20 landen van Merci in Parijs, Topshop in Londen tot Anthropologie in de VS.

Topshop
Het toonaangevende Engelse modeconcern Topshop toonde onlangs interesse in de originators die authentiek kelim tapijt combineren met leer. Topshop heeft Kiboots vanaf medio mei een shop-in-shop aangeboden in haar paradepaardje en flagshipstore op Oxford Street in Londen. Kiboots zal daar haar collectie verkopen tijdens het aankomende festival- en winterseizoen.

Geen massaproductie
Ondanks het feit dat Kiboots snel groeit, blijven zij trouw aan hun roots. Iedere laars en schoen is en blijft met de hand gemaakt, daarnaast wordt er streng toegezien op goede arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden. Bovendien maakt Kiboots enkel gebruik van echt authentiek kelim tapijt, nog altijd geselecteerd door de ontwerpers zelf. Kiboots blijft altijd op zoek naar natuurlijke manieren om haar leer te looien en te kleuren.

Selectieve distributie
Ontwerpers achter Kiboots, Jovanna Kruitbosch (25) en Martijn Lugtigheid (30) zijn blijvend kritisch op de verkooppunten die Kiboots vertegenwoordigen. "Het is belangrijk dat ieder verkooppunt onze filosofie ondersteund en ons merk op de juiste manier verkoopt en in de markt zet" aldus Lugtigheid. Collectie Naast de originele Kiboots is de collectie uitgebreid met authentieke footwear voor zowel dames als heren en een serie accessoires waaronder de Kiboots backpack. Originele kelims, traditioneel handgeweven tapijten, blijven de basis van de collectie van Kiboots. Ze zijn er in duizenden verschillende kleuren en in de mooiste patronen met de fijnste prints. Ieder stuk in de collectie van Kiboots vraagt om haar eigen kelim. De dikte van het materiaal, de manier van weven en het kleurgebruik zijn allen belangrijk. Ieder tapijt wordt daarom grondig bestudeerd op bruikbaarheid.


www.kiboots.com


Facebook shareComments
Er zijn geen comments