18
May

MODEFABRIEK 33 | PREVIEW

MODEFABRIEK 33 | PREVIEW

Save the date: op 22 en 23 juli 2012 zal de 33ste editie van Modefabriek plaatsvinden in de Amsterdamse RAI. Een al maar groeiende lijst labels zal de voorjaar/zomercollecties voor 2013 presenteren tijdens deze one and only Nederlandse modebeurs die internationaal bekend staat als ‘the Amsterdam fashion trade show’.

WAT GOED IS KAN ALTIJD BETER
Modefabriek creëert seizoen na seizoen de meest professionele en actuele beursomgevingen voor de verschillende modesegmenten. Zo behoren Authentic, Appearance, Refined, Refined +, Department en Industry tot de vaste segmenten die ieder seizoen weer met zorg worden ontworpen en uitgevoerd. Ook de nieuwste initiatieven Blueprint en Mint keren dit seizoen terug, en wel in aangescherpte vorm.

BLUEPRINT, het nieuwe platform voor vernieuwers in denim, ‘authentic’ en streetwear, wat tijdens de laatste editie van Modefabriek werd geïntroduceerd, is een succes gebleken bij zowel standhouders als bezoekers en pers. De stoere en ‘edgy’ vormgeving en de eclectische structuur waarbinnen de gehele cultuur rond deze inspirerende, modern-ambachtelijke segmenten aan bod komt is verder uitgewerkt. Zo kreeg BLUEPRINT een nieuwe, eigen grafische identiteit door  Urform Studio en zal voor deze zomereditie bovendien een buitenplaats worden ingericht met onder meer een marktplaats, jeu de boules-terrein en natuurlijk een terras met passende horeca. G-Star, Wolverine, Filson, Dickies en Armor Lux hebben alvast een plek gereserveerd. 

MINT is ook een actuele aanwinst gebleken met de uiterst positieve en progressieve focus op duurzaamheid en ethiek in mode. De onverschrokken drive van deze overwegend jonge generatie modemakers en -decisionmakers werpt een fascinerend verleidelijk licht de toekomst van de mode-industrie. Ook dit verdient een update van de look van dit beursplatform; MINT is stijlvol en super fresh. Onder de eerste labels die zich hebben aangemeld voor deze editie van MINT - Eco Couture, Format, L'Herbe Rouge, MLY, OAT Shoes, O My Bag, People Tree, studio JUX, Twin Couture, Underprotection - bevinden zich reeds twee nieuwkomers: Löv en Komodo.

MODEFABRIEK LABELS
Net als iedere editie komen de meeste reserveringen van deelnemende labels al vroeg binnen. Gezien de capaciteit van Modefabriek kunnen die onmogelijk allemaal hier genoemd worden maar naast vertrouwde grote namen als G-Star, JC Rags, Van Gils, Circle of Gentlemen, Liebeskind, Samsøe & Samsøe en Gustaven verheugt Modefabriek zich natuurlijk ook op veelbelovende nieuwkomers als Raafh, Eyedoll, Parker, SOUVE en MinkPink.
Facebook shareComments
Er zijn geen comments