22
May

Ferrici lanceert tassencollectie van ecologisch gelooid leer in samenwerking met Fair Trade Original

Ferrici lanceert tassencollectie van ecologisch gelooid leer in samenwerking met Fair Trade Original

Het ledewaren merk Ferrici, dat zich onlangs spectaculair herlanceerde is een bijzonder samenwerking aangegaan voor een co-branding collectie met Fair Trade Original. Onder de naam Fair Trade Original by Ferrici zijn twee collecties uitgebracht die voldoen aan de strende criteria voor het duurzaam inkopen, looien en verwerken van leer.

”Wat veel merken al jaren proberen is ons door de samenwerking met Fair Trade Original in een intensief en uitdagend proces gelukt: het maken van twee lijnen die voldoen aan strenge normen op gebied van verantwoord ondernemen, niet alleen op sociaal vlak maar ook op het gebied van het ecologische looien en verwerken van leer”, aldus Anita van Heusden, commercieel directeur van Ferrici.

Fair Trade Original...
Fair Trade Original is een organisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor werknemers en producenten in ontwikkelingslanden. Door handel verbetert hun positie en Fair Trade Original helpt hen daarbij. Samen met een gedreven leerlooier in Kolkata ontwikkelde Fair Trade Original strenge criteria voor het duurzaam inkopen, looien en verwerken van leer in India. Alle facetten van de productie werden in kaart gebracht: energiebelasting, waterbehandeling, arbeidsomstandigheden, veiligheid en transport, oplosmiddelen en chemicaliën. Het resultaat is het hoogst haalbare op dit moment in de milieuvriendelijke productie van leer in India.


… & Ferrici
Fair Trade Original ging op zoek naar een partij in de lederwarenbranche met een klinkende naam die wist hoe ze een mooie collectie kon maken, veel verstand had van leer en van de markt, én natuurlijk zelf de wens had om verantwoord ondernemen een stap verder te brengen. Fair Trade Original kwam uit bij Ferrici dat hier een uitdaging in zag.


Anita van Heusden: “De looierij en de werkplaats waar de collectie Fair Trade Original by Ferrici wordt gemaakt, zijn effici?nt en professioneel georganiseerd en qua machinerie op Italiaans niveau. De geleverde kwaliteit is ongekend en overtrof onze verwachting.”


Fair Square en Fair Vintage
De collectie Fair Trade Original by Ferrici bestaat uit contemporary, functionele fashion bags and small leathergoods van ecologisch gelooid leer met een 100% biologisch katoenen voering. Er zijn twee aparte lijnen: de unisex tassenlijn Fair Vintage, van stoer generfd leer met onder andere bijpassende hoezen voor iPad en iPhone. En de meer vrouwelijke lijn Fair Square, in timeless rustic leer.

Het looiprocédé dat Fair Trade Original en de leerlooier ontwikkelden, gaat verder dan de EU richtlijnen. Uiteraard worden alle producten van Ferrici gemaakt volgens de EU productnormen, die voorzien in percentages gebruikte chemicaliën en arbeidsomstandigheden. Fair Trade Original zet die normen scherper aan en zoekt constant naar een hoger niveau. True beauty lives within is het passion statement van Ferrici. Vanuit die gedachte kwam de collectie Fair Trade original by Ferrici tot stand, een collectie met oog voor mens en milieu, bestemd voor mensen die de wereld een beetje mooier en beter willen maken.

De Fair Trade Original collecties zijn vanaf augustus 2012 te verkrijgen.


Foto: Estella Gonzales Limachi


Facebook shareComments
Er zijn geen comments